هلدینگ سیمیا نمادی از قدرت و نفوذ در دنیای تجارت

هکوچین (HECO) چیست؟ معرفی شبکه بلاک چین صرافی هیوبی

heco blockchain هکو چین هکوچین

در واقع هکوچین HECO یک زنجیره عمومی غیر متمرکز، کاربردی و کم‌مصرف است که اولین محصول راه‌اندازی‌شده توسط Huobi Open Platform نیز هست. این سیستم با قراردادهای هوشمند سازگار است و سرعت تراکنش بسیار بالایی را ارائه می‌کند. توکن درونی هکو HT است. هکو چین عملکرد اتریوم را به وسیله تکنولوژی Layer2 بهبود می‌بخشد و به عنوان مکملی برای اکوسیستم اتریوم، به آن قدرت می‌دهد.

اگر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنید پس احتمالاً نام صرافی هیوبی (Huobi) برای شما آشناست. هیوبی یک صرافی متمرکز است که با راه‌اندازی یک شبکه بلاکچینی تحت عنوان هکوچین اقدام به ورود به دنیای غیرمتمرکز کرده است. شبکه HECO مانند خیلی از بلاکچین‌های نسل سه با هدف افزایش مقیاس پذیری راه‌اندازی شده است. اما شبکه بلاکچین هکوچین چه مزیت‌هایی نسبت به رقبای خود دارد؟ آیا می‌توانیم برای این شبکه بلاکچینی آینده روشنی متصور باشیم؟

در ادامه این مقاله با هلدینگ سیمیا همراه باشید تا به صورت کامل با هکوچین آشنا شویم و آینده آن را مورد بررسی قرار دهیم.

بلاکچین HECO چیست؟

heco chain

صرافی هیوبی یک صرافی چینی است که از سال ۲۰۱۳ فعالیت خود را در حوزه معاملات رمزارزها شروع و کاربران زیادی مخصوصاً در آسیای شرقی جذب کرده است. در سال ۲۰۲۰ و با پیشرفت حوزه دیفای، تقاضای کاربران برای فعالیت بر بستر اتریوم به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرد؛ اما اتریوم جوابگو این حجم از تقاضا نبود و با مشکلات مقیاس پذیری روبرو شد. در ادامه بلاکچین‌های زیادی ایجاد شدند که با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، خدماتی با مقیاس پذیری بالاتر ارائه می‌دادند. صرافی متمرکز Huobi نیز با استفاده از این فرصت، بلاکچین هکوچین را راه اندازی و به دنیای دیفای ورود کرد.

شبکه HECO یک بلاکچین پشتیبانی کننده از قرارداد هوشمند است و از یک مکانیزم اجماع ترکیبی تحت عنوان HPoS (Hybrid Proof of Stake) استفاده می‌کند. این مکانیزم ترکیبی از دو مکانیزم PoS و PoA است که باعث افزایش مقیاس پذیری و بهبود عملکرد شبکه می‌شود. هکوچین تاکید بالایی بر کاهش مصرف انرژی در پردازش تراکنش‌ها دارد؛ این شبکه توان پردازش ۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه (TPS) و ایجاد هر بلاک در مدت زمان میانگین ۳ ثانیه (TTF) را دارد.

هیوبی توجه ویژه‌ای به تجربه کاربری داشته است، به این صورت که هزینه انجام یک تراکنش ساده در این شبکه تنها حدود ۰.۰۰۰۵ دلار است و تراکنش‌ها در کمترین زمان ممکن نهایی می‌شوند. البته هکو علاوه بر کاربران به توسعه دهندگان نیز اهمیت ویژه‌ای می‌دهد. به این صورت که با ماشین مجازی اتریوم (EVM) کاملاً سازگار است و توسعه دهندگان اتریوم می‌توانند به راحتی برنامه‌های غیرمتمرکز خود را به بستر HECO انتقال دهند. این موضوع می‌تواند بر گسترش اکوسیستم این بلاکچین تاثیر مثبتی داشته باشد.

بررسی عملکرد هکوچین در تمرکز زدایی

در بررسی عملکرد بلاکچین‌ها سه فاکتور مقیاس پذیری (Scalability)، تمرکز زدایی (Decentralization) و امنیت (Security) اهمیت بالایی دارد. دو فاکتور تمرکز زدایی و امنیت تا حدودی هم جهت هستند، اما اکثر بلاکچین‌ها برای افزایش مقیاس پذیری، تمرکز زدایی را فدا می‌کنند. همزمان داشتن عملکرد مناسب در مقیاس پذیری و تمرکز زدایی امری بسیار دشوار است.

تعداد گره‌های فعال (Active Nodes) در شبکه بلاکچین هکوچین به ۲۱ واحد محدود است. با توجه به مکانیزم HECO تنها ۲۱ گره امکان فعالیت و اعتبارسنجی در این شبکه را دارند. در صورتی که هر کدام از این گره‌ها عملکرد اشتباه (Bad Behavior) داشته باشند، از شبکه اخراج شده و گره دیگری جایگزین آن می‌شود. در مقایسه با دیگر شبکه‌های غیرمتمرکز مانند اتریوم، ۲۱ واحد گره میزان نسبتاً کمی است و می‌توان گفت هکوچین در غیر متمرکز کردن شبکه عملکرد خوبی نداشته است.

مکانیزم HECO DAO چیست؟

heco dao

مکانیزم HECO DAO در انتخاب گره‌های هکوچین کاربرد دارد. عملکرد این مکانیزم به این صورت است که یک گره برای راه‌اندازی شدن در شبکه بلاکچینی ابتدا باید یک پروپوزال ارائه دهد و این پروپوزال مورد رای گیری میان گره‌های قدیمی قرار بگیرد. در صورتی که این پروپوزال بیشتر از ۵۱ درصد رای موافق داشته باشد، گره تایید و به لیست گره‌های تایید شده اضافه می‌شود.

 جامعه هکو می‌توانند با استیک کردن دارایی‌های خود به هر کدام از گره‌های تایید شده رای دهند؛ هر واحد ارز هیوبی معادل یک رای است. ۲۱ واحد از گره‌هایی که بیشترین رای را کسب می‌کنند به عنوان گره فعال انتخاب می‌شود و مابقی در لیست گره‌های احتمالی و در صف انتظار قرار می‌گیرند. پردازش شبکه بر عهده گره‌های فعال است، اما اگر هر کدام از آن‌ها عملکرد نادرست داشته باشد، از لیست گره‌های فعال حذف می‌شود و گره‌ای که بیشترین رای را میان گره‌های احتمالی دارد جایگزین آن می‌شود.

کاربران هر زمانی می‌توانند دارایی‌های استیک شده خود را برداشت کنند (البته رای نیز برداشته می‌شود) اما دارایی‌ها بعد از برداشت به مدت سه روز قفل می‌شوند و سپس به کیف پول کاربر واریز می‌شوند.

هدف شبکه هیوبی اکو چین چیست؟

این شبکه برای خود اهدافی را تعیین کرده است که مهمترین آن‌ها، ایجاد یک شبکه عمومی و غیرمتمرکز و ایجاد بستری برای بروز ایده‌ها و نوآوری‌های توسعه‌دهندگان و معرفی پروژه‌های خلاقانه در حوزه بلاک چین است. تقریبا تمام شبکه‌ها با همین هدف وارد حوزه بلاک چین می‌شوند. اما هکو چین با تکیه بر قدرت جامعه صرافی هیوبی، رسیدن به این هدف را در دسترس خود می‌بیند. همه می‌دانیم که داشتن جامعه برای پروژه‌های جدید، بسیار اهمیت دارد.

بایننس اسمارت چین نمونه بارز تاثیر جامعه بر موفقیت یک شبکه است. صرافی هیوبی نیز، به دنبال استفاده از جایگاه سومی خود در میان صرافی‌های ارز دیجیتال، از جامعه بزرگی برخوردار بوده و امیدوار است تا بتواند از این قدرت برای توسعه شبکه بلاکچین خود استفاده کند.

کاهش کارمزد تراکنش‌ها، سرعت بالا در انجام آن‌ها و ایجاد بستری برای تعاملات میان زنجیره‌ای از اهداف اصلی این شبکه بلاک چین است. هزینه انجام تراکنش در شبکه هکوچین تقریبا ۰.۰۰۱ دلار است و از این نظر یکی از ارزانترین شبکه‌ها برای انجام تراکنش است. هدف این شبکه برای بخش توسعه‌دهندگان، ایجاد بستری برای اجرای قراردادهای هوشمند سازگار با شبکه اتریوم است تا توسعه‌دهندگان بتوانند علی‌رغم استفاده از مزایای این پروژه، با هزینه کمتری پروژه‌های خود بر روی شبکه اتریوم را در شبکه هکوچین راه‌اندازی کنند.

یکی دیگر از اهداف این شبکه، که به واسطه جامعه صرافی هیوبی آن را عملی خواهد کرد، تبلیغ پروژه‌ها و ایجاد ترافیک و جریان ورودی کاربر به پروژه‌های دیفای مبتنی بر این شبکه بلاک چین است. این مزیتی خاص برای شبکه‌هایی همچون بایننس اسمارت چین و هکوچین است که با سرمایه‌گذاری و طرح ریزی برنامه‌های تبلیغاتی برای پروتکل‌های دیفای مبتنی بر اکوسیستم خود، کاربران زیادی را جذب می‌کنند.

نقشه راه huobi ECO Chain

heco chain

این شبکه به منظور پیاده‌سازی تمام برنامه‌های خود، نقشه راهی را معرفی کرده و مسیر توسعه خود را به ۴ مرحله تقسیم بندی کرده است. در ادامه هر فاز را معرفی و توضیح مختصری در مورد آن می‌دهیم:

  • فاز Tinder: این فاز، اولین مرحله در مسیر توسعه شبکه هکو چین است. در این مرحله نسخه اولیه شبکه HECO، مقدمات استفاده از این شبکه، ایجاد بستری برای توسعه‌دهندگان به منظور ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و همچنین استفاده کاربران از این اپلیکیشن‌ها فراهم شده است. این فاز در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ اجرا شد.
  • فاز Spark: این مرحله طبق برنامه در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ میلادی اجرایی خواهد شد. از ویژگی‌های این مرحله می‌توان به بهینه سازی شبکه، اتصال حوزه امور مالی متمرکز به حوزه امور مالی غیرمتمرکز، افزایش تعداد کاربران حوزه دیفای در این شبکه اشاره کرد. الیته این شبکه هیچ اطلاعات تکمیلی در مورد اهداف فاز دوم خود مطرح نکرده است.
  • فاز Flame: این مرحله که طبق برنامه زمان‌بندی در شش ماه اول سال ۲۰۲۲ ارائه می‌شود شامل فراهم کردن تکنولوژی لایه دوم و افزایش کارایی حوزه دیفای عنوان شده است. این اهداف با ارائه ویژگی کراس چین در این شبکه فراهم خواهد شد.
  • فاز Blaze: در آخرین مرحله که طبق زمان‌بندی این شبکه در نیمه اول سال ۲۰۲۳ ارائه خواهد شد ویژگی‌های همچون ایجاد بستری وام‌دهی در مقیاس بزرگ و ایجاد بستری برای ورود صنایع سنتی به حوزه بلاک چین و با کمک شبکه هکو چین خواهد داشت.

دیفای در شبکه heco

روی شبکه هیوبی اکو چین، پروژه‌های دیفای بسیاری راه‌اندازی شده‌اند. براساس اطلاعات defibox، مجموع دارایی دیجیتال ذخیره شده در پروتکل‌های دیفای شبکه HECO تقریبا ۶.۱ میلیارد دلار گزارش شده است. در میان پروتکل‌های دیفای در این شبکه، صرافی MDEX با TVL معادل ۱.۴۳ میلیارد دلار بزرگترین پروژه دیفای در هکو چین است. میانگین حجم معاملات روزانه در این صرافی تقریبا ۷۵۰ میلیون دلار بوده و از این نظر در رده پنجم صرافی‌های غیرمتمرکز قرار دارد.

ارتباط میان بلاکچینی در HECO Chain

یکی از محدودیت‌های فعلی بلاکچین‌ها عدم توانایی در ایجاد ارتباط با یکدیگر است. هکوچین برای رفع این محدودیت پل‌های میان بلاکچینی (Cross-chain Bridge) ایجاد کرده است تا با استفاده از آن بتواند با بلاکچین‌های دیگر از جمله بیتکوین تعامل داشته باشد؛ به این صورت که کاربران بتوانند دارایی‌های خود را برای مثال از بلاکچین بیتکوین به هکو انتقال دهند.

البته این کار به صورت توکن‌های رپد انجام می‌شود؛ یعنی کاربر، BTC خود را در بلاکچین بیتکوین قفل می‌کند و یک توکن معادل بیت کوین در شبکه بلاکچین هکو دریافت می‌کند. معادل بیت کوین در هکو، HBTC یا همان Huobi BTC نام دارد و در حوزه امور مالی غیر متمرکز کاربرد دارد. در زمان نگارش این مطلب ۳۸۹۰۰ واحد بیت کوین در شبکه HECO وجود دارد.

ارز دیجیتال HT چیست؟

ارز دیجیتال HT در سال ۲۰۱۸ و بر بستر بلاکچین اتریوم راه‌اندازی شد. این توکن توسط صرافی Huobi و برای پیشبرد اهداف معاملاتی آن ایجاد شده بود؛ کاربران با استفاده از این توکن، کارمزد تراکنش‌ها را در این صرافی پوشش می‌دادند و تخفیف دریافت می‌کردند. با راه‌اندازی هکوچین این توکن به عنوان ارز بومی به این زنجیره انتقال پیدا کرد. رمزارز HT و تمام توکن‌های بستر HECO با استاندارد HRC-20 ایجاد شده‌اند.

ارز HT ارز بومی بلاکچین هکو است و در رای گیری‌ها، فرایند استیکینگ و پرداخت کارمزدهای شبکه کاربرد دارد. این رمزارز به دلیل مقیاس پذیری بالای بلاکچین خود می‌تواند به عنوان یک روش پرداختی روزانه نیز کاربرد داشته باشد. ارز دیجیتال HT همچنان به عنوان ابزاری برای پوشش کارمزدهای صرافی هیوبی کاربردهای دارد.

در زمان نگارش این مطلب ارز دیجیتال HT با ۵.۱۷ دلار در صرافی‌هایی از جمله هیوبی، کوکوین، MEXC و یونی سواپ قابل معامله است. اکثر کیف پول‌هایی که از شبکه اتریوم پشتیبان می‌کنند از جمله متامسک و تراست ولت از بلاکچین هکو در ذخیره سازی رمزارز HT و توکن‌های HRC-20 نیز پشتیبانی می‌کنند.

هکوچین

نگاهی به اکوسیستم HECO CHAIN

هکوچین از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند و بستری برای میزبانی از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز (Dapps) است. در زمان نگارش این مقاله HECO از ۴۸ اپلیکیشن غیرمتمرکز میزبانی می‌کند و اکوسیستم خود را با آن‌ها تشکیل داده است. صرافی غیر متمرکز MDEX شاخص‌ترین پلتفرم فعال در این اکوسیستم است؛ پلتفرم‌های Coinwind، Solo top، Beefy و… از دیگر پلتفرم‌های فعال در اکوسیستم HECO می‌باشند.

عملکرد HECO در حوزه دیفای

هکو در اواخر سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد و تنها در مدت کوتاهی توانست نقدینگی بالایی را جذب کند. این بلاکچین در ماه می سال ۲۰۲۱ نزدیک به سه میلیارد دلار نقدینگی قفل شده (TVL) داشت و از این نظر پس از اتریوم با ۲.۸ درصد تسلط بر حوزه دیفای، در جایگاه دوم قرار گرفته بود . اما پس از آن TVL این شبکه روند نزولی گرفت و در زمان نگارش این مقاله به تنها ۴۴ میلیون دلار رسیده است. هکو از این نظر به رتبه ۳۸ام سقوط کرده است و تسلط آن بر حوزه دیفای به کمتر از ۰.۱ درصد رسیده است. پلتفرم برتر این بلاکچین (MDEX) نیز عملکرد مشابهی داشته است.

heco blockchain

اکثر پروژه‌های برتر اکوسیستم HECO (از جمله ام دکس) بر بستر زنجیره هوشمند بایننس (BSC) نیز راه‌اندازی شده‌اند. از این رو می‌توان پی برد یکی از دلایل انتخاب این بستر توسط توسعه دهندگان، حمایت یک صرافی متمرکز و بزرگ است.

بررسی مزایا و معایب بلاکچین هکوچین

هکوچین به عنوان یک بلاکچین نسل ۳ و پشتیبانی کننده از قراردادهای هوشمند رقبای زیادی دارد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این پروژه خواهیم پرداخت تا راحت‌تر بتوانید  آن را با رقبا مقایسه کنید و در رابطه با آینده آن تصمیم گیری کنید.

هکو چین

مزایا بلاکچین HECO

صرافی هیوبی یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های رمزارزی است و حجم معاملاتی بالایی دارد؛ اعتبار و جایگاه این صرافی بزرگترین مزیت بلاکچین HECO محسوب می‌شود. صرافی هیوبی با توجه به حجم معاملات و کاربرانی که در اختیار دارد می‌تواند به خوبی پروژه‌های جدید را به کاربران بازار رمزارزها معرفی کند؛ این موضوع می‌تواند علاقه توسعه دهندگان به توسعه پروژه‌های خود بر این بستر را افزایش دهد. این موضوع در کنار سازگاری HECO با ماشین مجازی اتریوم یک مزیت مثبت برای جذب توسعه دهندگان است. این صرافی یک سازمان بزرگ و با بودجه بالا است؛ این موضوع می‌تواند به بخش مارکتینگ و تبلیغات این پروژه نیز کمک کند.

مقیاس پذیری بالا مزیت دیگر این پروژه بلاکچینی است. هزینه پایین و سرعت تایید بالا تراکنش‌ها می‌تواند این بلاکچین را به یک سیستم پرداختی روزانه تبدیل کند. علاوه بر آن هزینه پایین تراکش‌ها می‌تواند زمینه ساز جذب کاربران به پلتفرم‌های این شبکه باشد.

معایب بلاکچین HECO

صرافی هیوبی همان‌طور که یک مزیت برای بلاکچین هکو محسوب می‌شود می‌تواند یکی از معایب آن نیز باشد. صرافی‌های متمرکز در چند ماه گذشته با چالش‌های زیادی از جمله ورشکستگی (صرافی FTX) و محدودیت‌های قانون گذاری (صرافی Binance) روبرو بوده‌اند. از آنجایی که رمز ارز HT کاربرد زیادی در صرافی هیوبی دارد، در نتیجه قیمت آن نیز هم بستگی زیادی با شرایط این صرافی دارد. در صورتی که مشکلی برای این صرافی ایجاد شود تاثیر مستقیم بر روی رمزارز HT و در ادامه بلاکچین هکو و کل اکوسیستم آن خواهد داشت.

از دیگر معایب این صرافی می‌توان به مکانیزم نیمه متمرکز آن اشاره کرد. دنیای رمزارزها با اهداف تمرکز زدایی ایجاد شده است و پروژه‌هایی که توجه‌ای به این موضوع نداشته باشند کمتر مورد توجه کاربران و سرمایه گذاران قرار می‌گیرند.اکوسیستم نه چندان قدرتمند، عملکرد نسبتاً ضعیف در حوزه دیفای و عدم همکاری‌های موفق از دیگر معایب این پروژه بلاکچینی محسوب می‌شود. (این مقایسه نسبی و متناسب با عملکرد رقبای این پروژه می‌باشد)

ساختار شبکه HECO

huobi eco

در این بخش به سراغ معرفی معماری و ساختار شبکه Huobi ECO Chain می‌رویم. در این بخش الگوریتم اجماع شبکه، سرعت انجام تراکنش، وضعیت نودهای شبکه، بررسی غیرمتمرکز بودن شبکه، مدل اقتصادی آن و ویژگی میان زنجیره‌ای (Cross Chain) آن را بررسی خواهیم کرد.

الگوریتم اجماع شبکه بلاک چین هیوبی چیست؟

شبکه بلاکچین هکو چین از الگویتم اجماع HPoS یا Hybrid Proof of Stake استفاده می‌کند. الگوریتم گواه اثبات سهام پس از الگوریتم گواه اثبات کار، شناخته‌شده‌ترین الگوریتم اجماع برای شبکه‌های بلاک چین است. الگوریتم گواه اثبات سهام هیبرید در شبکه هکوچین، ترکیبی از دو الگوریتم PoA و PoS است. شبکه بلاک چین هکو چین با استفاده از این دو روش، به سطح بالاتری از امنیت و پایداری دست می‌یابد.

تعداد نودهای اعتبارسنج (Validator) در شبکه هکو چین، ۲۱ نود تعریف شده است. بیش از ۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه در این شبکه پردازش می‌شود و هر ۳ ثانیه یکبار، یک بلاک جدید در شبکه تولید خواهد شد.

وضعیت نودهای شبکه و غیرمتمرکز بودن شبکه

همانطور که در بالا اشاره شد، نهایتا ۲۱ نود اعتبار سنج در شبکه بلاک چین هیوبی تعریف شده است. افراد با سپرده‌گذاری توکن HT به نود این شبکه تبدیل خواهند شد. در واقع این بخش، از الگوریتم گواه اثبات سهام یا PoS آمده است. اما این شبکه، از الگوریتم گواه اثبات اعتبار نیز استفاده می‌کند. در نتیجه، استیک کردن توکن HT شرط کافی برای تبدیل شدن به یک نود در این شبکه نیست.

افراد برای اینکه به یک نود در این شبکه تبدیل شوند، باید طرح پیشنهادی (پروپوزال) خود را به شبکه ارائه دهند. سایر نودهای فعال در شبکه این پروپوزال را بررسی و به آن رای می‌دهند. در صورتی که بیش از نیمی آن‌ها به طرح پیشنهادی رای مثبت دهند، او به یک نود تایید شده در شبکه تبدیل خواهد شد. این فرآیند نیز به PoA بودن این شبکه اشاره دارد.

پس از طی این مراحل، از میان نودهایی که توکن HT استیک کرده و توسط نودهای قدیمی تاییدیه دریافت کنند، در صف نودهای احتمالی این شبکه قرار می‌گیرند. ۲۱ آدرس اول از این صف بر اساس تعداد توکن استیک شده، به عنوان ۲۱ نود شبکه هکوچین انتخاب می‌شوند. در نهایت این ۲۱ نود برتر، وظیفه تایید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک در شبکه را برعهده می‌گیرند. در صورتی که یکی از این ۲۱ نود از پروتکل و دستورالعمل‌های این شبکه برای ایجاد بلاک پیروی نکند، از شبکه اخراج شده و از صف نودهای تایید شده، نود دیگری به این ۲۱ نود برتر اضافه خواهد شد.

پس از ایجاد هر بلاک، کارمزد تراکنش‌های ذخیره شده در آن بلاک جمع‌آوری شده و میان نودهای اعتبارسنج (۲۱نود) به نسبت مقدار توکن سپرده‌گذاری شده توزیع خواهد شد. هر نود باید حداقل ۳۲ توکن HT را در شبکه استیک کند.

همانطور که مشخص است، این شبکه در مقایسه با شبکه اتریوم و بیت کوین، غیرمتمرکز به حساب نمی‌آید. زیرا برای تبدیل شدن به نود شبکه هکو چین در کنار stake توکن HT بایستی تاییدیه‌ای از طرف سایر نودها دریافت کرد.

مدل اقتصادی شبکه هکوچین

توکن HT که پیش از این در صرافی هیوبی به عنوان ابزاری برای تخفیف کارمزد ترید در صرافی هیوبی استفاده می‌شد، در شبکه بلاک چین هکو چین به عنوان رمز ارز بومی تعریف شده است. برای ارسال هر تراکنش در این شبکه تنها می‌توان از توکن HT برای پرداخت کارمزد استفاده کرد. از طرفی، نودهای شبکه برای مشارکت در آن باید توکن HT را سپرده‌گذاری کنند.

برای مثال، ۲۱ نود برتر شبکه که اکنون به عنوان اعتبارسنج فعالیت دارند، مجموعا ۶۷۲ توکن HT را سپرده‌گذاری کرده‌اند. در کل تعداد ۵۰۰ میلیون توکن HT وجود دارد و هیچ توکن جدیدی به عنوان پاداش استخراج بلاک به نودهای شبکه عرضه نخواهد شد. نودهای این شبکه تنها از محل کارمزد تراکنش‌ها، درآمد دارند.

قابلیت میان زنجیره‌ای یا cross-chain

هر یک از شبکه‌های بلاک چین، داده‌های رد و بدل شده را در همان شبکه نگهداری می‌کنند. در نتیجه هیچ راهی برای ایجاد ارتباط مستقیم میان دو شبکه بلاک چین متفاوت وجود ندارد. قابلیت کراس چین یا میان زنجیره‌ای برای رفع این مشکل ارائه شده است. شبکه هکو چین با استفاده از این سرویس خود، بستری فراهم کرده تا دارایی‌های مثل بیت کوین، اتریوم و استیبل کوین‌ها و سایر دارایی‌های دیجیتال را به کمک یک پل ارتباطی وارد شبکه هکو چین کرد؛ به این طریق که مقداری از یک کوین، در شبکه بلاک چین خودش قفل شده و به همان مقدار، توکن معادل در شبکه HECO تولید می‌شود.

مثلا، فردی قصد دارد تا ۱ بیت کوین خود را وارد شبکه هکو چین کند. با استفاده از این سرویس، ۱ بیت کوین او در شبکه بیت کوین و در یک کیف پول، قفل شده و ۱ توکن بیت کوین در شبکه هکو چین ایجاد می‌شود که از نظر ارزش دقیقا مشابه ۱ بیت کوین خواهد بود. این محصول در بسیاری در شبکه‌های دیفای وجود دارد و روش خوبی برای تامین نقدینگی در حوزه دیفای است.

چه کیف پول‌هایی از شبکه HECO پشتیبانی می‌کنند؟

کیف پول متامسک به عنوان یکی از مشهورترین و محبوبترین کیف پول‌ها در حوزه رمز ارزها از شبکه هکو چین پشتیبانی می‌کند. این پشتیبانی به این دلیل است که شبکه HECO با شبکه اتریوم کاملا سازگار بوده و از EVM آن استفاده می‌کند.

در کنار متامسک، اکوسیستم هیوبی، کیف پول Huobi Wallet را معرفی کرده‌اند که می‌توان از آن کیف پول نیز استفاده کرد؛ کیف پول Huobi Wallet extension نیز همانند متامسک یک افزونه مرورگر اینترنت بوده که برای اتصال به پروژه‌های دیفای می‌توان از آن استفاده کرد. این کیف پول نیز محصولی از گروه هیوبی است که هنوز منتشر نشده و در آینده عرضه خواهد شد. کیف پول کوین ۹۸ یکی دیگر از کیف پول‌هایی است که از شبکه هکوچین پشتیبانی می‌کند.

ابزارهای مفید برای دسترسی به هکو چین

سایت شبکه بلاکچینجستجوگر بلاکچینحساب Mediumحساب توییتر پروژه‌های دیفای
+++++

جمع بندی:

هکو چین هیوبی چیست؟ ما در این مقاله به پاسخ این سوال پرداخیتم و شبکه بلاک چین متعلق به صرافی Huobi را معرفی کردیم. این شبکه اهدافی مشابه شبکه بلاک چین بایننس اسمارت چین داشته و به دنبال ایجاد بستری برای اجرای قراردادهای هوشمند و راه‌اندازی اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز در حوزه دیفای است. رمز ارز این شبکه HT توکن بوده که برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها باید از آن استفاده کرد. صرافی غیرمتمرکز MDEX یکی از موفق‌ترین پروژه‌های دیفای مبتنی بر شبکه هیوبی اکو چین (Huobi ECO Chain) است.

5 1 رای
امتیازدهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا
هلدینگ سیمیا می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن اعلان ها
اجازه دادن به اعلان‌ها