هلدینگ سیمیا نمادی از قدرت و نفوذ در دنیای تجارت

هش ریت چیست؟ آشنایی با نرخ هش و کارکرد Hash Rate

هش ریت چیست؟ هش ریت (Hash Rate) ارتباط مستقیمی با استخراج ارز دیجیتال دارد. هر چه سختی استخراج رمز ارز بیشتر شود، هشت ریت آن نیز بیشتر می‌شود. هشت ریت عملکرد ماینرها در استخراج رمز ارزها را نشان می‌دهد، اینکه یک ماینر با چه سرعتی می‌تواند یک مسئله ریاضی را حل کند، توسط هشت ریت مشخص می‌شود. نرخ هش جزو اصطلاحات پرکاربردی است که در دنیای ارزهای دیجیتال به کار می‌رود. اگر نرخ هش افزایش یا کاهش پیدا کند، این اتفاق روی قیمت رمز ارزهای بازار کریپتوکارنسی تاثیر می‌گذارد. تمام کسانی که در بازار کریپتوکارنسی مشغول به فعالیت هستند یا تازه می‌خواهند وارد این مسیر شوند باید با اصطلاحاتی مثل هش ریت، نرخ هش، تابع هش و … آشنا باشند.

هش ریت (HashRate) یا نرخ هش معیاری برای اندازه‌گیری عملکرد یک دستگاه ماینر است. به عبارت ساده‌تر هش‌ ریت نشان‌دهنده سرعت پردازش دستگاه‌های ماینر برای حل کردن معمای استخراج بیت کوین است. این مفهوم در شبکه‌های بلاکچینی که از مکانیسم اجماع اثبات کار (POW) استفاده می‌کنند، به کار برده می‌شود. در این شبکه‌ها ماینرها با حل معادلات پیچیده ریاضی بلاک‌های جدید را ایجاد کرده و از شبکه پاداش دریافت می‌کنند. در این مقاله به این می‌پردزیم که هش ریت چیست، چگونه محاسبه می‌شود، چرا میزان آن مهم است، دلایل تغییرات آن چیست و چه تاثیری در شبکه دارد. با هلدینگ سیمیا همراه باشید.

هش ریت

آشنایی با مفهوم هش ریت (Hash Rate)

ماینرها در هر واحد ثانیه قدرت مشخصی برای پردازش دارند که به این قدرت، هشت ریت می‌گویند. برای اینکه ماینرها بتوانند خروجی یک مسئله را به دست آورند از مقدار تصادفی یا (Nonce) استفاده می‌کنند؛ آن‌ها این مقدار را در تابع هش قرار می‌دهند و سپس خروجی به دست می‌آید، به این خروجی نیز هش می‌گویند. در شبکه‌های بلاکچینی برای هر مسئله یک هش وجود دارد و چنانچه ماینر بتواند مقدار خروجی را مطابق با این هش به دست آورد، از شبکه پاداش دریافت می‌کند.

کسانی که قصد دارند به وسیله حل تابع هش در شبکه بلاکچین کسب درآمد کنند باید از دستگاه‌های محاسباتی به خصوصی یعنی ماینرها در این زمینه استفاده کنند. هر ماینر در هر واحد ثانیه می‌تواند تعدادی مسئله را حل کند، در تعریفی دیگر از Hash Rate به تعداد مسئله‌های حل‌شده توسط ماینر هش ریت می‌گویند. کسانی که می‌خواهند مزرعه استخراج رمزارز راه‌اندازی کنند، باید به سراغ دستگاه‌هایی بروند که نرخ هش بالایی دارند؛ هرچه نرخ هش بالاتر باشد، دستگاه بهتر می‌تواند مسائل را حل و زودتر به پاداش برسد.

برای درک بهتر موضوع به ماینرهای بیت‌کوین می‌پردازیم؛ این ماینرها از الگوریتم هش رمزگذاری SHA-256 استفاده می‌کنند تا شماره هش هر مسئله پیدا شود. ماینرها برای حل مسائل باید داده‌ای مشخص را در این تابع SHA-256 وارد کنند؛ این داده در برگیرنده تراکنش‌های جاری است.

هشینگ نیز یکی از اصطلاحاتی است که با هشت ریت در ارتباط است. این مفهوم به استفاده از یک داده در تابع هش اشاره دارد که توسط آن هش ایجاد می‌شود.

اهمیت هش ریت

حالا شاید برای کاربران تازه وارد دنیای کریپتوکارنسی این سوال پیش بیاید که هش ریت چه اهمیتی دارد و اصلا چرا باید با اصطلاحی با این نام آشنا شد؟ کاربران دنیای رمز ارزها توسط هشت ریت می‌توانند به دو نکته مهم و اساسی پی ببرند که در زیر به ذکر و توضیح آن‌ها می‌پردازیم:

امنیت شبکه با هشت ریت مشخص می‌شود

هش ریت نشان‌دهنده امنیت یک شبکه است. یکی از ملاک‌های تعیین امنیت شبکه‌های بلاک جینی بررسی نرخ هشت ریت آن است؛ در این بررسی هر چه هش ریت بالاتر باشد، امنیت در شبکه نیز بیشتر است. با بالارفتن هش ریت، قدرت هکرها برای حمله به شبکه کم می‌شود. آن‌ها برای اینکه بتوانند به یک شبکه با نرخ هشت ریت بالا حمله کنند، نیاز به ماینرهای زیادی دارند؛ این کار برایشان بسیار هزینه‌بر و غیر ممکن است، به همین دلیل از انجام این کار منصرف می‌شوند.

هش ریت

کارشناس‌های دنیای کریپتوکارنسی یکی از مولفه‌های مهم در تشخیص امنیت یک ارز دیجیتالی را نرخ هشت ریت جهانی آن می‌دانند. مثلا هیچ هکری نمی‌تواند به شبکه بیت‌کوین حمله کند و به آن آسیب برساند چرا که نرخ هشت ریت آن بسیار زیاد است و عملا خلافکار به هیچ نتیجه‌ای از این حمله نمی‌رسد.

سختی استخراج توسط هش ریت مشخص می‌شود

یکی از نکات دیگری که به وسیله هش ریت می‌توان به آن پی برد، سختی استخراج رمز ارزها است. زمان پیدا کردن یا ایجاد هر بلوک عاملی تاثیر گذار در سختی استخراج است، برای درک بهتر این موضوع به سختی استخراج بیت‌کوین اشاره می‌کنیم که برای ایجاد هر بلوک ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

در این شبکه برای اینکه ماینرهای جدیدی در هر بازه زمانی وارد فرآیند استخراج بیت‌کوین می‌شوند و قدرت استخراج هم بیشتر می‌شود، پس از اینکه ۲۰۱۶ بلوک جدید استخراج شد، سختی استخراج دوباره تنظیم می‌شود. طی این فرایند به خاطر حل شدن سریع هش‌ها توسط ماینرها، زمان ایجاد بلوک توسط شبکه بیت‌کوین کم می‌شود و سختی شبکه نیز افزایش می‌یابد.

سختی استخراج شبکه بیت‌کوین توسط الگوریتم خاصی کنترل و مدیریت می‌شود، این الگوریتم در بازه‌های زمانی تقریبا دو هفته‌ای با تنظیم مجدد سختی استخراج، زمان ایجاد هر بلوک را در این شبکه دوباره روی ۱۰ دقیقه تنظیم خواهد کرد.

رابطه بین استخراج و هش ریت

برای تشریح رابطه بین استخراج و هش ریت، شبکه بیت کوین را مورد بررسی قرار می‌دهیم. به طور خلاصه، فرایند استخراج شامل تلاش‌های بسیار زیادی از هشینگ است. این تلاش‌ها تا زمانی ادامه می‌یابد که یک هش معتبر تولید شود. به عبارت ساده‌تر ماینر بیت کوین باید اطلاعات بسیار زیادی را از طریق تابع هش اجرا کند تا بتواند یک هش تولید کند. اجرای این اطلاعات و تولید هش معتبر تنها زمانی به موفقیت می‌انجامد که مقدار هش مشخصی تولید شود. 

به رمزارزهای جدیدی که پس از تایید موفقیت‌آمیز یک بلاک جدید ایجاد و به ماینر داده می‌شود، پاداش بلاک می‌گویند. پاداش بلاک دارای دو مولفه سوبسید یا یارانه بلاک (Subsidy) و کارمزد تراکنش‌ها است. یارانه بلاک شامل کوین‌هایی است که به تازگی ایجاد شده‌اند و بیشترین بخش پاداش بلاک را شامل می‌شوند. کارمزد تراکنش‌ها نیز شامل تمام کارمزدهایی است که توسط تراکنش‌های موجود در بلاک پرداخت شده است. همچنین از آنجایی که تقریبا کل پاداش بلاک را یارانه بلاک تشکیل می‌‌دهد، به طور کلی به پاداشی که ماینر پس از ایجاد یک بلاک جدید دریافت می‌کند پاداش بلاک می‌گویند.

پاداش بلاک در ابتدای راه‌اندازی شبکه بیت کوین معادل ۵۰ واحد BTC بود؛ اما با استخراج هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک (تقریبا هر ۴ سال یکبار) این مقدار نصف می‌شود. به این فرایند هاوینگ بیت کوین گفته می‌شود. پاداش بلاک بیت کوین در سال ۲۰۱۲ به ۲۵ بیت کوین، در سال ۲۰۱۶ به ۱۲.۵ بیت کوین و در سال ۲۰۲۰ به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش یافت و این مقدار در سال ۲۰۲۴ به ۳.۲۵ بیت کوین می‌رسد. ماینرهای بیت کوین برای یافتن هش از الگوریتم هش رمزگذاری SHA-256 استفاده می‌کنند. برای درک بهتر نحوه عملکرد تابع هش ابتدا به طور خلاصه مفهوم تابع هش را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تابع هش چیست؟

تابع هش یکی از انواع توابع است که مقدار ورودی آن هر چقدر هم که باشد، خروجی یکسان و مشخصی تولید می‌کند. در واقع فرقی نمی‌کند در این تابع به عنوان ورودی یک حرف، جمله یا کتاب را وارد کنید، در هر صورت مقدار خروجی آن مشخص و ثابت است. اگر کوچکترین تغییری در ورودی این تابع ایجاد شود، خروجی آن نیز به طور کامل تغییر خواهد کرد. در تابع هش امکان دستیابی به ورودی از طریق خروجی آن وجود ندارد. در فرآیند تولید کلید عمومی از کلید خصوصی در رمزنگاری نامتقارن از این ویژگی تابع هش استفاده می‌کنند تا کسی نتواند به وسیله کلید عمومی به کلید خصوصی دسترسی پیدا کند.

تابع هش از چندین بخش تشکیل شده است. در قسمت ورودی این تابع می‌تواند هر مقدار دیجیتالی وارد شود. پس از ورود اطلاعات به تابع هش یک عدد تصادفی ایجاد می‌شود و در نهایت پس از هش شدن داده‌ها مقدار خروجی بدست می‌آید. همانطور که گفته شد شبکه بیت کوین از تابع هش SHA-256 استفاده می‌کند.

ورودی تابع هش بیت کوین شامل مواردی مانند اندازه بلاک، هش هدر بلاک‌های قبلی، هش ریشه مرکل تراکنش‌ها، زمان و عدد نانس است و خروجی آن یک عدد ۲۵۶ بیتی است. از تمامی ورودی‌های گفته‌شده تمامی آنها مشخص هستند و ماینر فقط باید عدد نانس را پیدا کند.

یک عدد ۲۵۶ بیتی به معنای یک عدد باینری (دودویی) با طول ۲۵۶ رقم است. عدد باینری بدین معناست که ارزش عدد مورد نظر با دو نماد ۱ یا ۰ نشان داده می‌شود. اعداد باینری را می‌توان به قالب‌های دیگر مثل اعداد اعشاری مبنای ده تبدیل کرد. با وجود اینکه تابع SHA-256 یک عدد باینری ۲۵۶ رقمی را در اختیار ما قرار می‌دهد، میزان ارزش مورد نظر معمولا به صورت هگزادسیمال ۶۴ رقمی بیان می‌شود.

نانس یک عدد شبه تصادفی است که ماینر در هر هش برای به دست آوردن خروجی جدید آن را تغییر می‌دهد. ماینرهای بیت کوین برای بدست آوردن مقدار هش بلاک جدید در حال حاضر باید هشی را پیدا کنند که با نوزده صفر آغاز می‌شود. برای آشنایی بیشتر با نحوه بدست کارکردن تابع هش و تلاش ماینرها برای بدست آوردن عدد نانس مقاله زیر را مطالعه کنید.

Hash Rate

هشت ریت و مصرف انرژی

نمی‌توان تاثیر قدرت شبکه‌های بلاکچینی بر مصرف انرژی را نادیده گرفت. هر چه نرخ هش یک شبکه بیشتر شود، قدرت آن هم بیشتر می‌شود اما از سوی دیگر مصرف انرژی هم بالاتر می‌رود و این خساراتی به محیط زیست وارد می‌کند. مثلا حالا که قدرت شبکه بلاکچین بیت‌کوین زیاد است، اما مصرف برق زیادی هم دارد به شکلی که به اندازه یک سال کشور سوئیس برق مصرف می‌کند. هر چند که این شبکه‌ها انرژی‌هایی که دریافت می‌کنند را اتلاف نمی‌کنند و با هر وات مصرف برق، پول رایگان بیشتری تولید می‌کنند اما با این حال مصرف انرژی توسط ماینرها نکته دیگریست که باید از آن در مورد اصطلاح هش ریت مطلع باشید.

چطور هش ریت را اندازه گیری کنیم؟

با واحدهایی همچون میلیارد، تریلیون و سایر واحدهای شمارشی دیگر می‌توان نرخ هش را نشان داد. همانطور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، هش ریت تعداد انجام محاسبات در هر ثانیه را مشخص می‌کند. مثلا ممکن است قدرت یک شبکه یک ترا هش بر ثانیه باشد، این یعنی شبکه در هر ثانیه توان انجام یک تریلیون محاسبه را دارد. میزان انجام محاسبات در هر ثانیه رابطه‌ای مستقیم با استخراج رمز ارزها دارد؛ به همین منظور استخراج‌کنندگان رمز ارزها همواره از دستگاه‌ها و ماینرهایی استفاده می‌کنند که توان انجام محاسبات بیشتری در هر ثانیه را دارند. در زیر انواع واحدها نمایش میزان هش ریت را ذکر می‌کنیم:

  • ●      kH/s 1 معادل ۱۰۰۰ هش در ثانیه
  • ●      MH/s 1 معادل یک میلیون هش در ثانیه
  • GH/s 1 معادل یک میلیارد هش در ثانیه
  • ●      TH/s 1 معادل یک تریلیون هش در ثانیه
  • ●      PH/s 1 معادل یک کوادریلیون هش در ثانیه
  • EH/s 1 معادل یک کوینتیلیون هش در ثانیه

برای اندازه‌گیری نرخ هش یک شبکه به تعداد ماینرهای فعال آن توجه کنید. با بیشتر شدن تعداد ماینرها نرخ هش هم بیشتر می‌شود؛ در صورتی که یک شبکه از ماینرهای کمی برخوردار باشد، در نتیجه نرخ هش آن هم کمتر خواهد بود.

همانطور که گفته شد هش ریت نشان‌دهنده قدرت پردازش یک دستگاه ماینر در واحد ثانیه است و بر حسب میلیارد، تریلیون و … اندازه‌گیری می‌شود. برای مثال، یک تراهش بر ثانیه به معنای این است که می‌توان یک تریلیون محاسبه در هر ثانیه انجام داد. برای مثال دستگاهی با سرعت ۱۰۰۰ هش در ثانیه، هنگام تلاش برای حل کردن بلاک، ۱۰۰۰ حدس در ثانیه می‌زند. همانطور که گفته شد واحد اندازه گیری هش ریت، هش در ثانیه H/S است و براساس واحدهای زیر اندازه‌گیری می‌شود.

واحد هشتعداد هشواحد اندازه‌گیری
هشیکH/s
کیلوهشهزارKH/s
مگاهشیک میلیونMH/s
گیگاهشیک میلیاردGH/s
تراهشیک تریلیونTH/s
پتا هشیک کوادریلیونPH/s
اگزاهشیک کوینتیلیونEH/s

دستگاه‌های مختلفی که برای استخراج ارزهای دیجیتال متفاوت به کار گرفته می‌شوند، دارای هش‌های برابر نیستند؛ برای مثال در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله دستگاه‌های زیر دارای بیشترین هش ریت برای استخراج بیت کوین هستند.

دستگاه استخراجهش ریت
Antminer S19 Pro۱۱۰ Th/s
WhatsMiner M30S++112TH/s±۵%
AvalonMiner 124690Th/s
AvalonMiner A1166 Pro81TH/s
WhatsMiner M32-62T62TH/s +/- 5
Hash Rate

چرا نرخ هش کم یا زیاد می‌شود؟

دلیل کم یا زیاد شدن نرخ هش یک شبکه مربوط به ماینرهای آن است. در واقع ماینرها همواره به رمز ارزهایی علاقه دارند که پاداش بیشتری برایشان به ارمغان می‌آورند. هر چند ماینرها پاداش خوبی از استخراج به دست می‌آورند اما در مقابل هزینه‌هایی مثل مصرف انرژی، خرید سخت‌افزار و … را هم دارند که به همین خاطر فقط به سراغ رمز ارزهایی می‌روند که بازدهی مناسبی دارند.

هر چه هش ریت یک شبکه بالاتر باشد، یعنی رقابت ماینرها در آن شبکه برای استخراج رمز ارز بیشتر است. استخراج‌کننده‌ها، قبل از اینکه به استخراج رمز ارزی بپردازند، هزینه‌های استخراج را بررسی خواهند کرد و سپس بر این اساس تصمیم می‌گیرند که فرایند مایینگ یک رمز ارز را شروع کنند یا نه.

دلایل زیادی زیادی می‌توانند بر هش ریت تاثیرگذار باشند. ماینرها می‌توانند تصمیم گرفته و انتخاب کنند که کدام رمزارز را استخراج کنند. از آنجایی که استخراج رمزارز، هزینه‌های مختلفی نظیر هزینه انرژی، سخت‌افزار و زمان را به همراه دارد، ماینرها به استخراج رمزارزهایی ترغیب می‌شوند که بیشترین سود بالقوه حاصل از سرمایه‌گذاری را داشته باشند.

هش ریت بالا بیانگر آن است که رقابت بیشتری بین ماینرها در جریان است؛ اما از طرف دیگر میزان پاداش استخراج عاملی است که باعث می‌شود که این رقابت ارزش داشته باشد. برای مثال، هش ریت شبکه بیت کوین تا ۱۷۹ اگزاهش بر ثانیه رسیده است، اما ماینرها هم‌چنان به مشارکت و رقابت برای استخراج این رمزارز ترغیب می‌شوند، زیرا پاداش استخراج بیت کوین همچنان از هزینه‌های ماین کردن آن بیشتر است.

ماینرها معمولا با ارزیابی هزینه استخراج در مقابل مقدار پاداش، تصمیم می‌گیرند که کدام رمزارزها را استخراج کنند. در شبکه بیت کوین هر دو هفته پروتکل شبکه به طور خودکار سختی استخراج رمزارز بیت کوین را بر اساس هش ریت فعلی تنظیم می‌کند. هنگامی که هش ریت در سطح بالایی قرار داشته باشد، سختی استخراج نیز در سطح بالایی خواهد بود. با کاهش هش ریت سختی استخراج نیز کاهش می‌یابد. بنابراین ماینرها می‌توانند بر اساس سختی استخراج، محاسبه کنند که آیا استخراج رمزارز مدنظر آنها ارزش صرف هزینه و تلاش آنها را دارد یا خیر. 

کم شدن هش ریت چه تاثیری بر بازار دارد؟

هر چه میزان هش ریت یک شبکه کمتر باشد یعنی دستگاه‌های محاسباتی به قدرت کمتری برای حل مسائل آن نیاز دارند. این موضوع جدای از اینکه دست هکرها را برای هک شبکه باز می‌کند و آن‌ها می‌توانند مشکلات زیادی را در شبکه به وجود آورند، باعث متمرکز شدن آن هم می‌شود چرا که خرابکارها با ماینرهای اندکی می‌توانند باعث ایجاد اختلال در شبکه شوند. در این صورت قطعا مشکلات زیادی برای معامله‌گرها و سرمایه‌گذارهای شبکه مورد نظر به وجود می‌آید.

کم شدن نرخ هش یک شبکه حتی می‌تواند منجر به حذف شدن آن در پلتفرم‌های معاملاتی شود. این پلتفرم‌ها همواره به دنبال افزایش سود و حفظ سرمایه مشتریان خود هستند و چنانچه نرخ هش یک شبکه به شکل قابل توجه‌ای کم شود، آن‌ها برای جلوگیری از خسارات و زیان‌های احتمالی آن شبکه را از لیست معاملات خود حذف خواهند کرد.

زیاد شدن هش ریت چه تاثیری بر بازار دارد؟

پیش‌تر هم گفتیم که زیاد شدن هش ریت موجب افزایش امنیت یک شبکه می‌شود. در واقع هکرها برای اینکه بتوانند به یک شبکه با هش ریت بالا تسلط پیدا کنند نیاز به دستگاه‌های ماینر زیادی دارند که همین مسئله باعث منصرف‌شدن‌شان از انجام این کار می‌شود.

تاثیر هش ریت بر بیت‌کوین

همانطور که می‌دانید بیت‌کوین محبوب‌ترین و مهم‌ترین رمز ارز در دنیای ارزهای دیجیتال است، به همین دلیل تاثیر هش ریت بر بیت‌کوین را توضیح می‌دهیم. هر چه نرخ هش ریت بیت کوین بیشتر شود، قیمت بیت‌کوین هم بیشتر می‌شود. طبق توضیحاتی که تا الان دادیم، متوجه شدید که هر چه نرخ هش ریت یک شبکه بیشتر شود، یعنی ماینرهای جدیدی برای استخراج و حل محاسابات به آن اضافه می‌شوند و این اتفاق باعث افزایش سختی استخراج شبکه و همچنین فشار آمدن روی ماینرها می‌شود. با افزایش نرخ هش ریت قیمت بیت‌کوین بیشتر نشود، خیلی از ماینرها تمایل خود را برای استخراج این رمز ارز از دست می‌دهند و لطمه‌ای بزرگ به شبکه آن وارد می‌شود.

یک ماینر برای استخراج بیت‌کوین باید انرژی زیادی مصرف کند، مصرف انرژی بالا نیازمند دریافت پاداش بالا توسط ماینر است در غیر این صورت باری او این کار صرفه اقتصادی نخواهد داشت. بنابراین هش ریت نه تنها امنیت شبکه بیت‌کوین را افزایش می‌دهد، بلکه باعث افزایش قیمت آن هم می‌شود.

نکته جالب اینجاست که هش ریت شبکه بیت‌کوین همچنان رشد می‌کند و از آن‌جا که سختی استخراج این شبکه توسط الگوریتم آن تنظیم می‌شود، ماینرها باید همواره منابع بیشتری را مصرف کنند تا بتوانند با حل محاسبات به پاداش برسند.

HashRate

هشت ریت استخر چیست؟

استخرهای استخراج یکی از اصطلاحات دیگر بازار کریپتوکارنسی است که به این مفهوم اشاره می‌کند که کاربرانی که از قدرت ماینینگ کمی برخوردار هستند، به منظور افزایش توان در انجام محاسبات، به صورت جمعی به حال محاسبات یک شبکه می‌پردازند. هش ریت استخر نیز به میزان قدرت ماینرها در پردازش محاسابات و مسائل شبکه اشاره دارد. در این استخر پس از اینکه یک بلاک استخراج شد، کارمزد استخراج کم می‌شود و سپس سود به دست آمده بین کاربران تقسیم خواهد شد.

هش ریت، عاملی تاثیرگذار در دنیای رمز ارزها

همانطور که در طول این مطلب خواندید، هش ریت و نرخ هش جزو عوامل تاثیرگذار در دنیای کریپتوکارنسی است. هر چه نرخ هش یک شبکه بالاتر باشد، امنیت آن افزایش پیدا می‌کند و قیمت آن نیز بیشتر خواهد شد، اما از سویی دیگر مصرف انرژی هم بالاتر می‌رود. با زیاد شدن نرخ هش ریت ماینرها باید انرژی بیشتری مصرف کنند تا بتوانند محاسبات یک شبکه را حل و به پاداش برسند. ما در این مطلب از هلدینگ سیمیا سعی کردیم تمام آنچه باید در مورد هش ریت و تاثیر آن بر بازار کریپتوکارنسی بدانید را در اختیارتان بگذاریم. آشنایی با هش ریت و نرخ هش به خصوص برای کسانی که می‌خواهند وارد فرآیند ماینینگ رمز ارزها شوند نیز اهمیت دارد.

جمع بندی

هش ریت (HashRate) یا نرخ هش معیاری برای اندازه‌گیری عملکرد یک دستگاه ماینر است. از مفهوم هش ریت در شبکه‌های بلاکچینی با مکانیسم اجماع اثبات کار (POW) استفاده می‌شود. ماینرها در این شبکه‌ها تلاش می‌کنند با هش کردن داده‌های مختلف هش هدف شبکه را بدست بیاورند و یک بلاک جدید را ایجاد و به شبکه اضافه کنند.

در این مقاله به این پرداختیم که هش ریت چیست، چگونه محاسبه می‌شود، چرا میزان آن مهم است، دلایل تغییرات آن چیست و چه تاثیری در شبکه‌های بلاکچینی دارد.

سوالات متداول:

  • هش ریت (HashRate) چیست؟
    در شبکه‌های بلاکچینی که از مکانیسم اجماع گواه اثبات کار (POW) استفاده می‌کنند، هش ریت (HashRate) یا نرخ هش خروجی تابع هش بوده و نشان‌دهنده سرعت عملکرد دستگاه ماینینگ برای حل محاسبات به منظور یافتن عدد نانس است. هر چه هش ریت یک دستگاه ماینینگ بیشتر باشد، توان محاسباتی آن بالاتر بوده و سود‌دهی بیشتری دارد. 
  • واحد اندازه‌گیری هش ریت چیست؟
    هش ریت یا نرخ هش یک دستگاه ماینینگ، نشان‌دهنده میزان هش‌های پردازش‌شده توسط دستگاه بر واحد ثانیه است. برای دستگاه با توان پردازش ۱۰۰۰ هش در ثانیه از کیلوهش KH/s ، برای ۱۰۰۰ کیلوهش از مگاهش MH/s ، برای ۱۰۰۰ مگاهش از تراهش TH/s و برای ۱۰۰۰ تراهش از پتاهش PH/s استفاده می‌شود.
0 0 رای ها
امتیازدهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا
هلدینگ سیمیا می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن اعلان ها
اجازه دادن به اعلان‌ها