یکی از متداولترین سوالاتی که امروزه درخصوص استخراج ارزهای دیجیتال پرسیده میشود، تفاوت بین اسیک ماینر و ریگ ماینر است. هر دوی این تجهیزات از الگوریتمهای پیچیدهای برای کسب پاداش استفاده میکنند، اما تفاوتهایی اساسی بین آنها وجود دارد که دانستن آنها در انتخاب روش ماینینگ هر فرد بسیار موثر است. از این رو در این مقاله قصد داریم به مقایسه استخراج رمزارزها با دستگاههای اسیک و ریگ بپردازیم.
فهرست محتوا
ماینینگ یا استخراج چیست؟
در سراسر جهان به افرادی که به کار استخراج رمزارزها مشغول هستند، ماینر (استخراج کننده) گفته میشود. آنها در تلاشند با بهکارگیری تجهیزات ماینینگ پیشرفته خود، به رمزارزهای استخراج نشده دسترسی پیدا کرده و با فروش یا هولد آنها به سود برسند.
به طور کلی ماینینگ به دو فرآیند مختلف برای دریافت پاداش رمزارز از شبکه بلاکچین گفته میشود. پروسه اول مربوط به تایید تراکنشها و ثبت آنها در دفتر کل بلاکچین (blockchain) است. در اینجا هر چند دقیقه یک بار ماینرهای سراسر جهان در مورد وضعیت فعلی شبکه (از تراکنشهای اخیر تا موجودی هر کیف پول) به اجماع میرسند و دادهها را در یک بلاک محدود بر اساس سایز و زمان جمعآوری میکنند.
وقتی شبکه روی تمام دادههای موجود در یک بلاک توافق کند، آن بلاک به بلاکهای قبلی «زنجیر» و پاداشی به ماینرهای آن اعطا میشود.
اما منبع دوم کسب درآمد ماینرها از محل دریافت کارمزد تراکنشهای هر بلاکچین است. کاربران باید در ازای خدمات دریافتی خود مانند انجام تراکنش، هزینهای را به ماینرها بابت رمزگشایی هش تراکنشها پرداخت کنند.
این دو مورد (استخراج بلاک و تایید تراکنش) باعث شد ماینینگ به یک کسبوکار پرسود برای فعالان حوزه کریپتو بدل شود. البته با افزایش نرخ تراکنش در بلاکچینها، سختافزارهای مورد نیاز جهت تایید این تراکنشها هم به شدت توسعه یافتهاند. بنابراین در شرایط امروز، ماینرها برای درآمدزایی مستلزم تجهیزات قدرتمندتری هستند.
در حال حاضر شرکتهای مطرحی در دنیا در حوزه تجهیزات ماینینگ فعالیت میکنند و دستگاههای مختلفی را برای استخراج رمزارزها ارایه کردهاند که به دو دسته اسیک ماینر و ریگ ماینر تقسیمبندی میشوند. در ادامه به معرفی و مقایسه این دو روش ماینینگ میپردازیم.
اسیک ماینر (ASIC Miner) چیست؟
بیت کوین در سالهای ابتدایی راهاندازی خود، به دلیل ترافیک پایین بلاکچین به بهترین ارز برای استخراج بدل شده بود، به طوریکه افراد میتوانستند حتی با یک کامپیوتر معمولی BTC استخراج کنند.
به مرور زمان و با شدت گرفتن رقابت بین ماینرها، کاربران برای افزایش درآمد خود مجبور به استفاده از سختافزارهای پیشرفتهتری شدند. به همین دلیل نیاز بود که یک دستگاه اختصاصی (اسیک) برای ماینینگ ساخته شود.
اسیک (ASIC)، مخفف عبارت انگلیسی Application-Specific Integrated Circuit، دستگاهیست که صرفاً با هدف استخراج یک ارز دیجیتال خاص ساخته شده است. اسیک ماینر را میتوان برای استخراج ارزهایی مانند بیت کوین (BTC)، لایت کوین (LTC)، دش (DASH)، دوج کوین (DOGE) و چند ارز دیگر استفاده کرد.
هر دستگاه اسیک به منظور حل الگوریتمهای بخصوصی طراحی و ساخته میشود. برای مثال، اسیکهای بیت کوین، تنها توانایی پردازش الگوریتم SHA 256 را دارند و برای پردازش الگوریتم سایر رمزارزها کارایی ندارند.
پارامترهای مهم هنگام انتخاب یک اسیک ماینر:
- قیمت
- نوع الگوریتم دستگاه
- نرخ هَش دستگاه (به توان پردازشی دستگاه ماینر اشاره دارد)
- مصرف انرژی دستگاه
- سیستم خنککنندگی دستگاه
- میزان صدا و نویز دستگاه
ریگ ماینر(Rig Miner) چیست؟
استخراج رمزارز توسط کارتهای گرافیک به ریگ ماینینگ معروف است. قلب تپنده یک ریگ ماینینگ واحد پردازش گرافیکی یا GPU است. این قطعه در حقیقت یک تراشه الکترونیکیست که در دل هر لپتاپ یا رایانه رومیزی هم قرار دارد. از آنجا که از این تراشهها برای پردازش فایلهای با حجم بالا و امور گرافیکی استفاده میشوند، آنها به گزینهای مناسب برای انجام محاسبات پیچیده و الگوریتمهای مورد استفاده در استخراج رمزارزها بدل شدهاند.
مزیت اصلی استفاده از ریگها، انعطافپذیری آنها در استخراج طیف وسیعی از ارزها است. برخی از مشهورترین کوینها که با کارتهای گرافیک قابل استخراج است عبارتند از:
- مونرو (XMR)
- اتریوم (ETH)
- آیون (AION)
- اتریوم کلاسیک (ETC)
- زی کش (ZEC)
ریگ ماینر تطبیقپذیری و قابلیت سوئیچ سریع از یک کوین به کوین دیگر و حتی استخراج چندین کوین مختلف را به طور همزمان دارد. بنابراین عموماً افرادی که میخواهند تنوع بیشتری در استخراج رمزارزها داشته باشند، از ریگهای ماینینگ استفاده میکنند. این ویژگی در بازار پرنوسان و بیثبات کریپتو کارنسی، یکی بزرگترین نقاط قوت ماینینگ با استفاده از کارت گرافیک محسوب میشود.
ریگ ماینر چیست؟ ابتدا این نکته را باز کنیم که ریگ ماینر هیچ ارتباطی با ریگ بیایان ندارد ، ریگ ماینینگ (mining rig) تشکیل شده از ترکیب دو کلمه rig به معنای دکل و mining به معنای استخراج است، اگر بخواهیم به صورت تحت الفظی به فارسی آن را بیان کنیم، میشود: دکل استخراج. البته که همه در اکوسیستم ارزهای دیجیتال آن را ریگ ماینینگ مینامند.
ریگ چیست؟ rig یا همان دکل، نامی است برای شناسایی ماشینهای شما وقتی آن را به یک استخر با آدرس ماینر متصل میکنید. می توانید از همان آدرس ماینینگ روی دکلهای مختلف استفاده کنید و آنها را با نام دکل شناسایی کنید، برخی استخرها نام دکل را در صفحه وضعیت نشان میدهند.
ریگ ماینینگ مجموعهای از عناصر سختافزاری است، اعم از CPU، GPU، FPGA یا ASIC که برای انجام استخراج ارزهای دیجیتال ترتیب داده شدهاند. یک ریگ ماینینگ میتواند یک سیستم مخصوص برای استخراج ارزهای دیجیتال باشد و یا استفاده چندگانه داشته باشد و به صورت نیمه وقت برای استخراج مورد استفاده قرار گیرد. ریگهای ماینینگ را هم میتوانید خودتان جمعآوری و اسمبل کنید و هم بصورت آماده و یک جا از شرکتهای تولیدکننده خریداری نمایید.
به نظر تعریف ریگ ماینینگ ساده میرسد! اما از ما قبول کنید که باطنی پیچیده دارد. تنها بهع هم پیوستن عناصری که در بالا اسم آوردهایم برای ساخت یک ریگ ماینینگ کافی نیست، زیرا باید به بهترین نحو انجام شود تا سرمایه گذاری که انجام میدهید سرمایه ای باشد که در مدت مشخصی با سود به شما برگردد. برای رسیدن به این هدف و راه اندازی ریگ ماینینگ باید با اجزای این سیستمها آشنا شوید.
اجزای ریگ ماینینگ
یک ریگ ماینینگ از قطعات مختلفی تشکیل شده است که بدون وجود آنها، فرآیند استخراج ارزهای دیجیتال انجام نخواهد شد.
- شاسی یا قاب ریگ ماینینگ
شاسی یا قاب ریگ برای سوار کردن سایر قطعات ریگ ماینینگ، مورد استفاده قرار میگیرد. شاسی را میتوانید خودتان درست کنید یا آن را به صورت آماده خریداری کنید. توجه داشته باشید شاسی باید به گونهای ساخته شود که سایر قطعات مانند کارتهای گرافیک را بتوان به خوبی روی آن پیچ کرد. علاوه بر این بهتر است که از جنس آلومینیوم تهیه شود؛ چرا که آلومینیوم نسبت به چوب مقاومت بالایی دارد و قابل اشتعال نیست.
- مادربرد
مادربرد یکی از مهمترین قطعات ریگهای ماینینگ میباشد. هنگام جمعآوری قطعات ریگ ماینینگ خود مادربردی را انتخاب کنید که از چند کارت گرافیک پشتیبانی کند، این بدان معناست که مادربورد شما باید حداقل ۴ پورت یا درگاه PCI-E داشته باشد. در حال حاضر رایجترین مادربردها مدلهای Gigabyte GA-EP۳۵-DS۳L و Asus P۵Q Deluxe هستند؛ اگر به دنبال گزینههای ارزانتر هستید میتوانید Gigabyte GA-Z۲۷۰P-D۳ را خریداری کنید. در برای کسانی که طرفدار AMD هستند مدلهای Gigabyte GA-۹۷۰A-DS۳P نیز بهترین گزینهها میباشند.
- پردازنده
برای استخراج ارزهای دیجیتال با کارتهای گرافیک به پردازنده یا CPU قدرتمندی نیاز ندارید. یک CPU معمولی که با مادربورد شما سازگاری داشته باشد، میتواند جوابگوی نیاز شما باشد. برای مثال برای پیکربندی اینتل (Intel) مبتنی بر Z۲۷۰ میتوانید از یک پردازنده Celeron G۳۹۰۰ (G3930) برای ریگهای ماینینگ مبتنی بر مجموعه تراشه P۴۵، P۴۳ و P۳۵ استفاده کنید.
پردازنده Athlon X۳ ۴۴۵ نیز برای پلتفرمهای AMD با مجموعه تراشه ۹۷۰A مناسب هستند. البته پردازندههای چند هستهای شرکت اینتل نیز برای استخراج ارزهای دیجیتال مبتنی بر الگوریتم کریپتونایت (Cryptonight) مانند مونرو مناسب میباشند.
- حافظه (RAM)
هنگام انتخاب رم در ریگ ماینینگ کیفیت مهمتر از کمیت است چرا که قیمت در میزان بهرهوری این قطعه تاثیری ندارد. برای یک ریگ ماینینگ حداقل ۴ گیگ رم نیاز است. قبل از خرید رم تحقیق کنید که آیا مادربرد ریگ ماینینگ از آن پشتیبانی میکند یا نه.
- ابزار ذخیرهسازی یا هارد
سرعت و اندازه هارد هیچ تاثیری بر روی قدرت هش (hash) ریگ ماینینگ ندارد. چرا که سیستم تنها در برخی مواقع از هارد برای ذخیره و ضبط گزارش استفاده میکند بنابراین یک هارد با ظرفیت ۵۰ گیگابایت نیز نیاز شما را برطرف میکند.
- منبع تغذیه
منبع تغذیه یکی دیگر از قطعات بسیار مهم ریگ ماینینگ میباشد. برای جلوگیری از آسیب سایر قطعات ریگ هنگام انتخاب منبع تغذیه دقت کنید. قدرت منبع تغذیه با توجه به تعداد کارت گرافیکهای موجود در ریگ متغیر میباشد. برای مثال برای ریگ ماینینگی با شش کارت گرافیک قدرتمند باید پاوری با قدرت ۱۲۰۰ وات به بالا تهیه کنید.
منابع تغذیه را در دستههای Plus ،Plus Bronze ،Plus Silver ،Plus Gold و Plus Platinum ردهبندی میکنند. قیمت منابع تغذیه با توجه به نوع کلاس آنها متفاوت است. در این میان ردههای Plus Bronze و Plus Gold مناسبترین منابع تغذیه برای ریگ ماینینگ میباشند.
- کارت گرافیک (GPU)
کارت گرافیک یا واحدهای پردازنده گرافیک (GPU) مهمترین قطعه در یک ریگ ماینینگ هستند. هنگام انتخاب کارتهای گرافیک ریگ ماینینگ خود توجه داشته باشید که اولا به جای خرید تعداد زیادی کارت گرافیک ضعیف، چند کارت گرافیک قدرتمند تهیه کنید. دوما تمام کارت گرافیک خود را از یک مدل و برند انتخاب کنید.
در حال حاضر دو برند Nvidia و AMD تولید کنندگان کارت گرافیکهای مطرح بازار میباشند که میتوان از آنها برای ریگ ماینینگ استفاده کرد. علاوه بر نکات ذکر شده در بالا هنگام انتخاب کارت گرافیک راندمان استخراج را با توجه به قدرت هش و میزان مصرف انرژی آن بررسی نمایید.
استفاده از کارتهای گرافیک برند Nvidia به مراتب بهتر و سادهتر از ADM است. اگرچه این کارتهای گرافیک انرژی بیشتری مصرف میکنند اما مشکلات خنکسازی کمتری دارند. علاوه بر این فروش کارتهای AMD به صورت دست دوم سختتر از کارتهای گرافیک برند Nvidia میباشد.
قدرت هشریت هر کارت گرافیک در الگوریتمهای مختلف متفاوت است. از کارت گرافیک Nvidia GTX میتوان برای استخراج زیکش و بیتکوین پرایوت که مبتنی بر الگوریتم Equhash هستند استفاده کرد. کارتهای گرافیک RX58 نیز برای استخراج اتریوم کلاسیک و دیگر ارزهای مبتنی بر الگوریتم اتریوم (Ethash) مناسبتر هستند.
- کابل
برای اتصال قطعات مختلف ریگهای ماینینگ نیاز به کابلهای مناسب میباشد. وجود کابلهای PCI Express USB برای اتصال کارتهای گرافیک به مادربرد ضروری است.
- سیستم خنککننده
ریگهای ماینینگ وقتی به مدت طولانی روشن بمانند و کار کنند. مقدار قابل توجهی گرما تولید میکنند؛ بنابراین تهیه یک یا چند فن قوی جهت خنک نگهداشتن آنها لازم و ضروری است.
- کارت شبکه
کارت شبکه یکی از قطعات مهم در ریگهای ماینینگ است؛ زیرا ریگها برای استخراج ارز دیجیتال باید به اینترنت متصل شوند؛ بنابراین اگر مادربورد انتخابی شما دارای کارت شبکه نباشد در این صورت حتما باید یک کارت شبکه تهیه و در ریگ ماینینگ خود نصب کنید تا از این طریق بتوانید به اینترنت متصل شوید.
نحوه نصب و اسمبل کردن ریگ ماینینگ
پس از تهیه سخت افزارهای مورد نیاز، برای راه اندازی ریگ ماینینگ میبایست قطعات را روی مادربرد و شاستی سوار کنید. اگر قبلاً تجربه اسمبل کردن کامپیوتر را ندارید پیشنهاد میکنیم از یک کارشناس کمک بگیرید. هنگامی که میخواهید ریگ مایننیگ خود را اسمبل کنید باید:
- مکان محفظه خود را تعیین کنید و شاسی ریگ ماینینگ خود را در آنجا قرار دهید. سعی کنید مکانی را انتخاب کنید که رطوبت نداشته باشد که قطعات ریگ آسیب نبینند.
- سپس مادربرد را درون محفظه در جای مشخص قرار دهید، نصب کنید. با پیچ و مهرههای موجود در پک مادربرد جای آن را سفت کنید.
- بعد از آن که از اتصال مادربرد در محفظه اطمینان حاصل کردید، به سراغ اتصال سایر قطعات به مادربرد بروید. این کار را میتوانید با نصب CPU آغاز کنید. این کار را به آرامی انجام دهید و مراقب باشید که برای پردازنده اتفاقی نیوفتد.
- در مرحله بعدی رم را بردارید و آن را در قسمت مربوط به آن قرار دهید. پس از قرار گرفتن رم در جای مناسب، قفلهای سفت کننده رم را فشار دهید تا رم محکم در جای خود قرار بگیرد.
- اکنون نوبت نصب کارتهای گرافیک است. ترتیب قرار گرفتن و تعداد آنها مهم نیست. توجه داشته باشید که هنگام نصب آنها را جای درست قرار دهید و از اتصال تک به تک کارتهای گرافیک اطمینان حاصل نمایید.
- پس از اتصال کارتهای گرافیک نوبت به اتصال حافظه و منبع تغذیه میرسد. اتصال حافظه بسیار آسان است. تنها لازم است یک جای مناسب در محفظه برای آن در نظر بگیرید و سپس با کابلهای اتصال آن را به مادربرد وصل کنید.
- برای اتصال منبع تغذیه نیز میبایست کابلهای آن را به مادربرد و سایر قطعات وصل کنید؛ در صورتی که هر قطعه به برق نیاز داشته باشد باید بصورت مستقیم به منبع تغذیه متصل شود. برای مثال برخی از کارتهای گرافیک برای فنهای خنک کننده نصب شده بر روی خود به برق نیاز دارند، در این شرایط شما باید آنها را به صورت جداگانه به برق متصل کنید.
- پس از نصب تمام قطعات ریگ ماینینگ اکنون باید آن را به اینترنت متصل کنید که این کار به کمک کارت شبکه انجام میشود. البته در صورتی که مادربرد شما آن برد (Onboard) باشد در این صورت به کارت شبکه احتیاجی ندارید. پس از تهیه این قطعه با کمک کابل شبکه یا LAN میتوانید ریگ ماینینگ خود را به اینترنت متصل کرده و استخراج ارز دیجیتال را آغاز نمایید.
هنگام خرید ریگ ماینینگ به چه نکاتی توجه کنیم؟
افزایش قیمت ارزهای دیجیتال و علاقه ماینرها به استخراج ارزهای دیجیتال با کارتهای گرافیک باعث شده است تا اخیرا بازار این قطعات بسیار داغ شده باشد. شرکتهای زیادی به تولید و عرضه کارتهای گرافیک پرداختهاند. به این ترتیب استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال آزادی عمل زیادی برای انتخاب سخت افزارهای مناسب دارند. اگر شما هم علاقه به ساختن ریگ ماینینگ و استخراج ارزهای دیجیتال دارید هنگام تصمیم گیری باید چند فاکتور مهم را مد نظر قرار دهید.
- نرخ هش
نرخ هش یا هشریت تعداد محاسباتی است که سیستم شما قادر است در هر ثانیه انجام دهد تا بتواند جواب معادلات مربوط به پردازش تراکنشها را طی فرایند استخراج بدست آورد. هش ریت را با واحدهای کیلو هش، مگاهش، گیگاهش و تراهش بر ثانیه اندازهگیری میکنند. هر کارت گرافیک نرخ هش مخصوص به خود را دارد و هر چه میزان هش، کارت گرافیک بیشتر باشد. شانس شما برای استخراج بلاک و بدست آوردن پاداش حاصل از آن بیشتر خواهد بود. استفاده از چندین کارت گرافیک در ریگ ماینینگ میتواند قدرت هش سیستم شما را تا حد زیادی افزایش داده و در نتیجه سرعت استخراج بیشتر میشود.
- مصرف انرژی
توان محاسباتی که کارتهای گرافیک برای انجام فرایند استخراج مصرف میکنند باعث افزایش مصرف برق آنها میشود؛ بنابراین هنگامی که میخواهید سخت افزارهای ریگ ماینینگ خود را انتخاب کنید به برچسب انرژی آنها دقت کنید. در صورتی که میزان درآمد شما از برق مصرفی سیستم کمتر باشد. در این صورت تمام چیزی که استخراج کردید را باید صرف پرداخت قبض برق کنید. با استفاده از دو فاکتور قدرت هش و توان محاسباتی میتوانید مقدار برق مصرفی ریگ ماینینگ خود را محاسبه نمایید. در واقع قبض برق مهمترین هزینه استخراج کنندگان میباشد.
به عنوان مثال اگر دستگاه شما دارای قدرت پردازش ۵۰۰ GH/s و توان ۴۰۰ وات باشد. در این صورت شما به ازای هر وات ۱.۲۵ GH/s دریافت خواهید کرد؛ بنابراین برای اینکه بدانید هزینه آن چقدر است میتوانید به قبض برق خود نگاه کنید یا از ماشینحسابهای آنلاین کمک بگیرید.
بهترین ریگهای ماینینگ کدام هستند؟
در حال حاضر در بازار ریگهای ماینینگ زیادی وجود دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- ریگ استخراج شارک مینی (Shark Mini)
ریگ ماینینگ شارک مینی یکی از ریگهایی است که فضای کمی را اشغال میکند و گرمای زیادی تولید نمیکند؛ ریگ شارک مینی دارای ۴ کارت گرافیک AMD RX570/580 میباشد و با توان پردازشی ۱۲۰ مگاهش بر ثانیه فرآیند استخراج را انجام میدهد. در صورتی که تمایل داشته باشید سود استخراج خود را افزایش دهید میتوانید کارت گرافیکهای آن را با NVIDIA GTX 1070 یا ۱۰۷۰ Ti عوض کنید. اگر GPUها را ارتقا دهید میزان درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت.
- بیتکوین گلد GPU ماینر (Bitcoin Gold GPU Miner)
داشتن صرفه اقتصادی یکی از ویژگیهای مهم ریگ بیتکوین گلد GPU ماینر است. این ریگ از ۸ کارت گرافیک RX570 استفاده میکند. قدرت هشریت آن ۲۴۰ هش در ثانیه است. این ریگ استخراج محصول شرکت اتریوم ماینر میباشد.
هارد دستگاه بیتکوین گلد GPU ماینر،۱۲۰ گیگابایتی SSD است. پاور آن نیز EVGA با قدرت ۱۲۰۰ وات می باشد. فضای اطراف ریگ بیتکوین گلد GPU ماینر کاملا باز است به همین دلیل هوا در آن جریان دارد. فریم این ریگ از جنس آلومینیوم میباشد.
- ریگ استخراج پانداماینر B5 پلاس (PandaMiner B5 Plus)
ریگ پانداماینر B5 پلاس یک ریگ مناسب برای استخراج ارزهای دیجیتال است. این ریگ از ۸ کارت گرافیک AMD Radeon RX460 پشتیبانی میکند. هش ریت این ریگ ماینینگ ۱۱۰ مگا هش بر ثانیه میباشد.
این دستگاه قیمت بالاتری نسبت به نمونههای دیگر دارد و پیدا کردن آن در بازار نیز بسیار سخت است. بسیاری از کاربران اعتقاد دارند این ریگ ماینینگ گزینه خوبی برای استخراج ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک است. پانداماینر B5 پلاس دارای ۶ فن و پاور 800 واتی است. البته در صورت لزوم میتوانید دو مدل بالاتر آن را نیز در بازار تهیه کنید. (مدل B7 و B9)
- ریگ ماینینگ شارک پرو ۲ (Shark Pro 2)
این ریگ مخصوص ماینرهای حرفهای است و از ۶ کارت گرافیک AMD RX570/580 پشتیبانی میکند. ولی شما در صورت نیاز میتوانید تا ۸ کارت گرافیک آن را ارتقا دهید. ریگ ماینینگ شارک پرو ۲ علاوه بر کارت گرافیک AMD RX570/580 از کارتهای گرافیک NVIDIA GTX 1070، GTX 1070 Ti و GTX 1080 Ti NVIDIA RTX 2080 Ti نیز پشتیبانی میکند. این ریگ برای استخراج ارزهای دیجیتال زی کش، اتریوم، مونرو (Monero) و چند کوین دیگر مناسب است. اگر قصد استفاده از ریگ ماینینگ برای مدت طولانی دارید بهتر است ریگ ماینینگ شارک پرو ۲ را خریداری کنید.
ریگ ماینرها یا اسیک ماینرها، تفاوت در چیست؟
همانطور که اشاره کردیم در روزهای ابتدایی ماینینگ از رایانههای رومیزی برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده میشد. اما با افزایش محبوبیت رمزارزها و سختی شبکه، دستگاههای جدیدی به نام ASIC Miner ظهور کردند. اسیکها بر خلاف رایانهها، صرفاً برای انجام یک کار یعنی استخراج رمزارز با بالاترین راندمان طراحی شدهاند.
اما سوال اصلی اینجاست که کدام روش ماینینگ مناسب ماست، ریگ یا اسیک؟ پاسخ به این سوال به اهداف، نیازها، کوین مورد نظر، انعطافپذیری دستگاه و حتی شرایط محیطی ما (خانه، دفتر شخصی یا سایت اختصاصی) بستگی دارد.
مزایا و معایب ریگ ماینر
- عدم نیاز به تجهیزات خاص: استخراج توسط ریگ ماینر برای هر فردی که به رایانه یا لپتاپ دسترسی دارد، قابل انجام است.
- آلودگی صوتی کم: ریگها به دلیل سر و صدای کم، گزینه بهتری نسبت به اسیکها برای استفاده در منزل هستند و فعالیت آنها در طول شبانهروز هم مزاحمتی ایجاد نمیکند.
- انعطافپذیری بالا: کاربران ریگ ماینر، بر اساس شرایط بازار میتوانند بین کوینهای مختلف سوئیچ کنند.
- راندمان کم: به دلیل اینکه کارتهای گرافیک مختص بازیهای ویدیویی و امور گرافیکی هستند، راندمان ریگ ماینر در مقایسه با اسیک ماینر کمتر است.
مزایا و معایب اسیک ماینر
- راندمان بالا: تمرکز ویژه این دستگاهها بر ماینینگ، آنها را به یک گزینه ایدهآل برای استخراج رمزارزها بدل کرده است.
- ابعاد کوچک: اسیک به دلیل ابعاد کوچک خود راهاندازی آسانی نسبت به ریگ ماینرها دارد.
- عدم انعطاف پذیری: اسیک تنها برای استخراج یک رمزارز استفاده میشود.
- حرارت زیاد: اسیکها به لطف قدرت محاسباتی بالای خود، حرارت زیادی تولید میکنند. بنابراین استفاده از خنککننده مناسب برای آنها امری ضروری است. (به همین دلیل پیشنهاد میشود یک اسیک ماینر در یک فارم اختصاصی کار کند تا در فضای خانه).
- راهاندازی آسان: استفاده از دستگاههای اسیک بسیار راحت است و بدون نظارت منظم، به سرعت درآمدزایی خواهند داشت.
نکته: اگر میخواهید مطمئن شوید که تجهیزات شما به بهترین نحو کار میکند، میتوانید از یک ارائهدهنده خدمات فارم با کیفیت استفاده کنید. در این حالت، تنظیمات و نحوه کار دستگاه شما تحت نظر یک فرد متخصص انجام میشود.
اسیک ماینر | ریگ ماینر | |
هزینه راه اندازی | کم | زیاد |
توان مصرفی | بالا | کم |
تنوع در استخراج | تمرکز بر استخراج یک ارز | امکان استخراج چند ارز |
حرارت تولیدی | زیاد | متوسط |
راندمان | بالا | کم |
آلودگی صوتی | زیاد | کم |
کارکرد | مناسب برای مکانهای صنعتی | مناسب برای مکانهای مسکونی |
کدام روش ماینینگ مناسب شماست؟
در پایان، تصمیمگیری درخصوص انتخاب اسیک ماینر یا ریگ ماینر بر عهده شما است. هر دو این تجهیزات، مزایا و معایب خاص خود را دارند. اگر سهولت استخراج را ترجیح میدهید، احتمالاً تجهیزات اسیک گزینه بهتری برای شما خواهند بود.
اما اگر به دنبال انعطافپذیری و آزادی عمل بیشتری برای اهداف ماینینگ خود هستید، میتوانید از ریگهای ماینینگ استفاده کنید. همچنین توجه داشته باشید قوانین استخراج ارز دیجیتال در ایران مانند خرید و فروش آنها به کسب مجوزهای لازم از وزارت صنعت نیاز دارد. بنابراین در صورتی که بدون اخذ مجوز به استخراج رمزارزها بپردازید، نیروی انتظامی حق توقیف دستگاههای شما را دارد.