هلدینگ سیمیا نمادی از قدرت و نفوذ در دنیای تجارت

رمزارز چیست؟ بررسی تفاوت رمزارز و ارز دیجیتال

رمزارز

رمزارز جزو اصطلاحات رایج و کاربردی است که بین معامله‌گران مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر از اکثر فعالان حوزه کریپتو بپرسید که رمزارز چیست شاید جواب درستی برای آن نداشته باشند. رمزارز یا کریپتو کارنسی به ارزهای رمزگذاری شده گفته می‌شود. بهره‌مندی از این ویژگی جزو مزایای ارزشمند رمزارزها است که باعث می‌شود هک یا جعل آن غیر ممکن باشد.

همه مردم دنیا، رمز ارزها به‌ویژه بیت کوین (Bitcoin / BTC) را به رشدهای نجومی قیمت و نوسانات پی‌درپی آن‌ها می‌شناسند. نخستین تجربه هر فرد در خرید ارز دیجیتال همیشه فوق‌العاده و هیجان‌انگیز بوده است. این صنعت که نو‌ظهور، ناشناخته و به‌سرعت در حال پیشرفت است، مسیرهای شغلی و کسب درآمد زیادی را به مردم دنیا معرفی کرده و با زیرمجموعه‌های فراوان خود، یک اکوسیستم پررونق و یک نظام اقتصادی منحصربه‌فرد را به‌وجود آورده است.


اکنون سرمایه‌گذاران و حتی مردم عادی نیز برایشان سوال است که رمزارز چیست و چه انواع و کاربردهایی دارد؟ احتمالاً شما نیز تاکنون در مورد این صنعت چیزهای زیادی به گوشتان خورده است؛ اما چنانچه به‌طور جدی تصمیم خود را برای ورود به این بازار گرفته‌اید، حتماً باید زمانی کافی را برای تحقیق و افزایش آگاهی در مورد رمزارزها صرف کنید.

در کنار این اصطلاح، اصطلاح دیگری تحت عنوان ارز دیجیتال وجود دارد که موجب سردرگمی کاربران می‌شود. این دو از لحاظ اسمی شباهت زیادی با هم دارند اما در حقیقت کاملا با هم متفاوت هستند. اگر می‌خواهید بدانید که رمزارز یعنی چه و تفاوت رمزارز و ارز دیجیتال چیست؛ از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه با بلاگ صرافی سیمیا زیرمجموعه هلدینگ سیمیا همراه باشید.

رمزارز چیست؟

رمز ارز یا کریپتو کارنسی (Cryptocurrency) نوعی ارز رمزگذاری شده است که امنیت بسیار زیادی دارد. رمزارزها اکثرا به صورت غیرمتمرکز و بر پایه فناوری بلاک چین هستند. با توجه به این ویژگی‌ها جعل یا هک کردن ارزهای رمزگذاری شده تقریبا غیر ممکن است.

ابتدا بهتر است بدانید که رمزارز (Cryptocurrency)، ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی همگی به یک معنی هستند و در بیان ساده می‌توان این فناوری را نوعی پول دیجیتال در نظر گرفت. رمز ارزها هیچ سکه یا اسکناس فیزیکی در بازارها ندارند. این نوع از پولِ تماماً الکترونیک، امنیت خود را از طریق رمزنگاری (Cryptography) تامین می‌کند و به همین دلیل، جعل یا دوباره خرج کردن (Double-Spending) آن تقریباً غیرممکن است.


یکی از بارزترین ویژگی‌های رمز ارزها عدم تولید و صدور آن‌ها توسط یک نهاد متمرکز است که عملاً آن‌ها را از سلطه و کنترل توسط دولت‌ها خارج کرده است. با استفاده از رمز ارزها می‌توان پرداخت و انتقال پول را از طریق اینترنت بدون نیاز به هیچ‌گونه واسطه شخص ثالث انجام داد. عبارت «کریپتو» (Crypto) در دنیای رمزارزها به الگوریتم‌های رمزگذاری و تکنیک‌های رمزنگاری مختلف اشاره دارد که از طریق آن‌ها مواردی چون رمزنگاری منحنی بیضوی (Elliptic Curve Cryptography)، جفت‌کلیدهای خصوصی و عمومی (Private & Public Keys) و توابع هَش (Hash) به‌صورت امن اجرا و ذخیره می‌شوند.

رمزارزها توسط هیچ بانک یا مرجعی کنترل نمی‌شوند و از دخالت یا دستکاری دولت‌ها در امان هستند. ارزهای رمزگذاری شده به گونه‌ای طراحی و کدگذاری می‌شوند که فرآیند انتقال آن‌ها کاملا آسان و سریع است. به عبارتی رمزارزها هیچگونه ماهیت فیزیکی ندارند و داخل کامپیوترها تعریف می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود که بتوانید بدون دخالت افراد، دارایی‌های خود را حفظ کنید. 

رمزارزها را می‌توان استخراج (Mine) کرد، از صرافی‌های ارز دیجیتال خرید یا بابت انجام فعالیت در یک شبکه بلاک چین (Blockchain) به‌عنوان پاداش دریافت کرد. در حال حاضر، همه وب‌سایت‌های فروشگاهی از پرداخت‌های رمزارز پشتیبانی نمی‌کنند و هنوز استفاده از ارزهای دیجیتال در حوزه خرده‌فروشی کاملاً رایج نشده؛ اما با این حال، رشد روزافزون صنعت رمزارزها، این دسته از دارایی‌ها را به ابزارهای معاملاتی و سرمایه‌گذاری محبوبی تبدیل کرده است.


همچنین، در تعریف این‌که رمز ارز چیست می‌توان گفت که این فناوری یک سیستم پرداخت پول دیجیتال بدون دخالت بانک‌ها جهت تایید تراکنش‌ها است. به این سیستم، همتابه‌همتا (Peer-to-Peer / P2P) گفته می‌شود که یعنی هر شخصی در هر نقطه از دنیا می‌تواند به دیگران پول ارسال کند. زمانی که شما اقدام به انتقال رمز ارز می‌کنید، تراکنش شما در یک دفترکل عمومی ثبت شده و موجودی رمز ارز شما در یک کیف پول دیجیتال ذخیره می‌شود.

نحوه پیدایش رمز ارز

رمزارزها به منظور انجام تراکنش‌های غیر قابل ردیابی و امن تولید شده‌اند. رمزارز ها هیچ گونه نهاد نظارتی نداشته و از یک سیستم غیر متمرکز برای ثبت تراکنش‌ها و تولید واحدهای جیدد استفاده می‌کنند.  چرخه تولید رمزارز چیست؟ در واقع کریپتو کارنسی از فناوری بلاک چین استفاده می‌کند و بر اساس فرآیندی به عنوان ماینینگ تولید می‌شود.

رمزارز

ماینینگ فرآیندی است که طی آن داده‌های کامپیوتری شروع به تولید ارزهای مختلف می‌کنند. از رمزارزهای محبوب و شناخته شده می‌توان به بیت کوین و اتریوم اشاره کرد. البته ارزهای دیگری نیز وجود دارند که به این صورت تولید می‌شوند. پس از رکودهای مالی فراوان، اولین رمزارز دنیا (بیت کوین – BTC) در سال ۲۰۰۸ توسط فرد یا گروه ناشناسی موسوم به ساتوشی ناکاموتو متولد شد و این آغاز یک انقلاب اقتصادی بود.

کاربرد رمز ارز چیست؟

اکثر مردم تصور می‌کنند که رمزارزها نوعی سرمایه‌گذاری پر ریسک هستند. این در حالی است که رمز ارزها ویژگی‌های منحصر به فردی داشته و برای موارد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این بخش مهم‌ترین کاربردهای رمزارز ها را به شما معرفی می‌کنیم. اگر بدانید که کاربرد رمزارز چیست دیدگاه متفاوتی نسبت به آن خواهید داشت.

  • انتقال پول با کارمزد کمتر و با سرعت بالا: یکی از مهم‌ترین کاربردهای رمزارزها کمک به انتقال سرمایه با کارمزد کم است. همچنین رمزارز ها به شما این امکان را می‌دهند که بدون هیچگونه محدودیت و با سرعت بالایی مبالغ مورد نیاز خود را منتقل نمایید.
  • جلوگیری از هک و مسدود شدن حساب: حساب‌های شخصی و بانکی ممکن است بر اثر اتفاقات مختلف همچون مشکلات حقوقی بلوکه شود. رمزارز ها این مشکل را برطرف کرده‌اند چرا که به هیچ بانک یا ارگانی وابسته نیستند و به صورت کامل رمزنگاری شده‌اند.
  • پرداخت هزینه‌های مختلف: از رمزارزها می‌توانید برای پرداخت، خرید کالا، استفاده از خدمات مختلف استفاده کنید. برای مثال شما می‌توانید از کریپتو کارنسی برای پرداخت هزینه‌های مربوط به رستوران، خطوط هواپیمایی، خرید اپلیکیشن و طلا استفاده کنید.
  • انجام مبادلات شخصی و خصوصی: رمزارزها به گونه‌ای ساخته شده‌اند که توسط هیچ ارگان یا دولتی ردیابی نمی‌شوند. لذا می‌توانید از آن‌ها برای معاملات شخصی و خصوصی خود استفاده نمایید.

همان‌طور که گفته شد، رمز ارز را در قالب «نمودی از ارزش دیجیتال» می‌توان به‌صورت الکترونیک ذخیره، انتقال و معامله کرد. البته، اکثر کشورهای دنیا از رمز ارز مانند ارزهای سنتی (فیات / Fiat) استفاده نمی‌کنند. اما رمز ارزها علاوه‌براینکه به‌عنوان یک ابزار برای تبادل و منبع ذخیره ارزش کاربرد دارند، محصولاتی مالی در بازارها محسوب می‌شوند.

رمز ارزها به‌دلیل استفاده از فناوری بلاک چین در زیرساخت خود، صرفاً برای انجام تراکنش‌های مالی استفاده نمی‌شوند. این دارایی‌های پرطرفدار، گستره کاربردهای خود را توسعه داده و هر روزه اپلیکیشن‌ها و کاربردهای جدیدی در صنعت خود معرفی می‌کنند.


گزارشات اخیر نشان می‌دهند علاوه‌بر کشورهایی که شاهد عدم ثبات سیاسی و ابرتورم (Hyperinflation) هستند، کشورهای کم‌جمعیت و با دسترسی محدود به خدمات بانکی نیز به‌سرعت در حال روی‌آوردن به بیت کوین و دیگر رمز ارزها هستند. با این‌که بسیاری از مناطق مذکور همچنان فعالیت‌های خود را با پول نقد انجام می‌دهند و مردم آن‌ها توانایی ایجاد حساب بانکی و استفاده از خدمات مربوطه را ندارند، شمار افرادی که به گوشی‌های هوشمند دسترسی پیدا کرده و یا رمزارز خریداری کرده‌اند به‌سرعت در حال افزایش است.

از این رو، می‌توان گفت که استفاده از کیف پول ارز دیجیتال و انتقال رمز ارز بدون نیاز به بانک‌های سنتی، روشی مطمئن برای افرادی است که حساب بانکی نداشته و تمایل به حضور در بازارها و انجام امور مالی دارند.

درست است که بیت کوین انقلاب و ظهور رمز ارزها را رقم زده است، اما این اتریوم بود که ارزهای دیجیتال را به یک صنعت واقعی تبدیل کرد. به‌دلیل وجود شبکه اتریوم که به یک «کامپیوتر جهانی» نیز معروف است، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApps)، قراردادهای هوشمند (Smart Contract) و توکن‌های ERC-20 این شبکه به دنیا معرفی شدند و اکنون، بلاک چین اتریوم برترین پلتفرم کامپیوتری غیرمتمرکز دنیا دانسته می‌شود.

استاندارد ERC-20 و توکن‌های هوشمند، بنیاد فنی دارایی‌های مبتنی بر بلاک چین اتریوم را تشکیل می‌دهند که از بین آن‌ها می‌توان به توکن‌های کاربردی (Utility Tokens) جهت استفاده از خدمات اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و اکوسیستم رمز ارزهای مختلف، بازی‌های آنلاین گوناگون و توکن‌های بهادار (Security Tokens) اشاره کرد که سهام کمپانی‌ها را در قالب ارز دیجیتال به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهند.


دیجیتالی‌شدن دارایی‌ها می‌تواند به آن دسته از سرمایه‌گذارانی که تاکنون موفق به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی نشده‌اند، کمک کند تا بتوانند در این زمینه به فعالیت بپردازند.

در حالی که موسسات مالی سنتی اغلب برای سرمایه‌گذاری حداقل‌هایی را ایجاد می‌کنند که باعث می‌شود مشتریان با سرمایه کم نتوانند اقدام به سرمایه‌گذاری کنند، توکنیزه کردن (Tokenization) دارایی‌های فیزیکی و دیجیتال و تقسیم‌بندی هر دارایی به بخش‌های بسیار کوچک، این شرایط را برای افراد با سرمایه کم فراهم کرده است. با تقسیم‌بندی دارایی‌ها به بخش‌های کوچک‌تر، طرفین معاملات به اندازه سهم و سرمایه خود، هر چقدر هم کم، می‌توانند سرمایه‌گذاری خود را آغاز و اقدام به کسب درآمد کنند.


از دیگر کاربردهای رمز ارزها می‌توان به پرداخت هزینه‌ها و عوارض بین شهری، پارکینگ‌ها و شارژ ماشین تنها با استفاده از تلفن همراه اشاره کرد. قدرت و گستره عملکرد فناوری بلاک چین در ایجاد دموکراسی در استفاده از فناوری‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها خلاصه می‌شود. به مرور زمان، این تصمیم نهادهای نظارتی جهانی و کارشناسان صنعتی است که سطح کاربرد رمز ارزها و پذیرش آن‌ها در زندگی روزمره را مشخص می‌کنند.

ارز دیجیتال یا دیجیتال کارنسی چیست؟

ارز دیجیتال یا پول دیجیتال یک نوع وسیله پرداختی به شکل الکترونیکی است. ارز دیجیتال از نظر ماهیت همچون سکه یا دلار است اما قابلیت لمس ندارد و فیزیکی نیست. یعنی شما می‌توانید با استفاده از ارز دیجیتال پرداختی‌های خود را انجام دهید بدون اینکه آن را حس کنید.

رمزارز

ارز دیجیتال بر اساس یورو و دلار ارزش گذاری می‌شود. شما به کمک پول دیجیتال می‌توانید معامله انجام دهید یا به حساب شخص دیگری (کیف پول) پول انتقال دهید. ارز دیجیتال به صورت الکترونیکی مبادله می‌شود لذا شما می‌توانید با استفاده از گوشی‌های هوشمند، کارت‌های اعتباری یا صرافی‌های آنلاین، آن‌ها را مبادله کنید. Visa/MasterCard و PayPal، شکل دیجیتالی دلار، یورو، پوند و … هستند.

مهم ترین تفاوت بین ارز دیجیتال و رمز ارز چیست؟

رمزارز

رمز ارز و ارز دیجیتال دو اصطلاح شبیه به هم هستند که معمولا با هم اشتباه گرفته می‌شوند. این دو اصطلاح کاربردی تفاوت بسیار زیادی دارند و عدم شناخت درست آن‌ها باعث می‌شود که دچار مشکل شوید. پس از اینکه متوجه شدیم ارز دیجیتال و رمزارز چیست، نوبت به بررسی تفاوت این دو می رسد. به طور کلی فرق رمزارز با ارز دیجیتال در موارد زیر است:

۱- تفاوت در رمزنگاری رمزارز

اصلی‌ترین تفاوت رمز ارز و ارز دیجیتال مربوط به رمزگذاری آن‌ها است. هیچ گونه رمزگذاری برای ارزهای دیجیتال انجام نشده است. این در حالی است که کریپتو کارنسی (رمزارزها) به شدت رمزگذاری شده‌اند. رمزارزها دارای یک صرافی یا سیستم کاملا امن و رمز گذاری شده هستند و به کاربران این امکان را می‌دهند که بتوانند از دارایی‌های خود در برابر حملات سایبری و هکرها محافظت کنند.

اما در ارز دیجیتال چنین امکانی وجود ندارد. ارزهای دیجیتال متنوعی در سراسر دنیا وجود دارند که با هدف‌های مختلف رونمایی شده‌اند. لذا ممکن است بر اثر یک کلاهبرداری توسط سازنده آن یا هک توسط فرد ناشناس، دارایی‌های شما از بین برود.

۲- تفاوت در شفافیت اطلاعات رمز ارز

یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت‌های رمز ارز و ارز دیجیتال در میزان شفافیت اطلاعات آن‌هاست. شفافیت اطلاعات درباره ارزهای دیجیتال بسیار محدود است. چرا که هنگام انتقال ارز دیجیتال فقط اطلاعات کلی درباره تراکنش، میزان تراکنش، زمان، تاریخ ارسال و دریافت ارز در دسترس است.

اما نحوه کار کریپتوکارنسی کاملا متفاوت است. یعنی وقتی شما معامله‌ای انجام می‌دهید تمام اطلاعات مورد نیاز درباره تراکنش‌های قبلی نوع معاملات و … در دسترس است. به عبارتی تنها اطلاعات شخصی و محرمانه فرد دارای رمز ارز محفوظ خواهد ماند و هیچ کس نمی‌تواند به آن دسترسی داشته باشد.

۳- تفاوت در هزینه معاملاتی رمز ارز

هر بار که ارز دیجیتالی را از کیف پول برداشت یا به آن واریز می‌کنید مبلغ زیادی را تحت عنوان تراکنش از شما دریافت می‌کند اما این موضوع برای رمز ارز ها صادق نیست. کریپتو کارنسی باعث کاهش هزینه‌های مربوط به تراکنش شده و می‌توانید بدون از دست دادن سرمایه خود، انواع معاملات آنلاین را انجام دهید.

۴- تفاوت در قیمت یا نرخ فعلی رمز ارز

یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت رمز ارز و ارز دیجیتال مربوط به قیمت فعلی آن‌ها است. نرخ ارزهای دیجیتال در همه جای دنیا ثابت است و شما می‌توانید به راحتی آن را معامله کنید. اما در رابطه با رمزارزها باید تحقیق کنید و پس از بررسی‌های لازم معاملات خود را انجام دهید. کریپتو کارنسی شامل صرافی‌های مختلف است که قیمت ارزهای دیجیتال را با نوسان‌های مختلف ارائه می‌دهند و ریسک بیشتری نیاز دارند.

۵- تفاوت در قانونی بودن رمز ارز

یک فرق رمز ارز با ارز دیجیتال بر قانونی بودن آن‌ها است. ارزهای دیجیتال محبوبیت بسیار زیادی در دنیا دارند اما هنوز کشورهای زیادی هستند که آن‌ها را قانونی اعلام نکرده‌اند. این در حالی است که بر اساس سیاست کشورها، معامله رمزارزها آزاد است و مردم می‌توانند در صرافی‌های مختلف شروع به معامله کنند.

نکته: ارز دیجیتال مبحث گسترده‌ای است که ارزهای مختلفی را پوشش می‌دهد. اما کرپیتو کارنسی یا رمز ارز نوعی ارز دیجیتال است که برای افزایش امنیت شبکه و معاملات خود از رمزنگاری و کد گذاری استفاده می‌کند.

مزایا و معایب رمز ارز ها

رمزارزها با هدف انقلاب در امور مالی به دنیا معرفی شدند و مشخصاً هر انقلابی فراز و نشیب‌های خود را دارد. در برحه فعلی، تفاوت‌هایی بین سیستم ایده‌آل و عملکرد حال حاضر رمز ارزها وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:


مزایای رمز ارز: رمز ارزها نمونه‌ای جدید از یک سیستم پولی غیرمتمرکز را به دنیا معرفی کرده‌اند که در این سیستم، برای برقراری عامل اعتماد و سیاست‌گذاری در انجام تراکنش‌ها بین دو طرف، حضور واسطه‌های متمرکز نظیر بانک‌ها و موسسات مالی ضرورتی ندارد. هدف رمز ارزها، تسهیل انتقال پول به‌صورت مستقیم بین دو طرف و بدون نیاز به شخص ثالث است. امنیت در انجام این انتقالات از طریق جفت‌کلیدهای عمومی و خصوصی و سیستم‌های پاداش‌دهنده، نظیر بلاک چین‌های اثبات کار (Proof-of-Work / PoW) تامین می‌شود.

از آن جایی که واسطه‌ای در این انتقالات وجود ندارد، روند ارسال پول بین دو طرف سریع‌تر از روش‌های قدیم صورت می‌گیرد. شاید یکی از بهترین مثال‌ها در این‌جا صدور وام‌های فوری (Flash Loan) رمز ارز در اپلیکیشن‌های دیفای باشد. این وام‌ها که بدون ارائه وثیقه اعطا می‌شوند، به‌منظور انجام معاملات و در کمتر از چند ثانیه برای متقاضی مربوطه صادر می‌شوند.


از دیگر مزایای رمز ارز ها می‌توان به سودهای هنگفت آن‌ها اشاره کرد. بازارهای رمز ارز طی یک دهه اخیر، رشدی فوق‌العاده نجومی داشته‌اند و حتی ارزش بازار آن‌ها از مرز ۲ تریلیون دلار نیز عبور کرد.


شاید یکی از برترین مزایای رمز ارز ها، امکان انتقال پول‌های سنگین و حواله‌ها باشد. هم‌اکنون، به‌ویژه از بیت کوین به‌عنوان ارز واسطه برای انتقالات سنگین و حواله‌های بین‌المللی پول استفاده می‌شود. استفاده از این روش، نسبت به شیوه‌های سنتی حواله پول بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر است.

معایب رمز ارز: گفته می‌شود که تراکنش‌های ارز دیجیتال به‌صورت کاملاً ناشناس انجام می‌شوند؛ اما واقعیت این است که تراکنش‌های رمزارزی شبه‌ناشناس عمل می‌کنند. این تراکنش‌ها یک کد ردیابی دیجیتال از خود در مرورگر‌های بلاک چین (Blockchain Explorer) ثبت می‌کنند که توسط آژانس‌های نظارتی و پلیس بین‌الملل قابل ردیابی هستند. در همین راستا، رمز ارزها در شرایطی خاص، به یک ابزار محبوب برای مجرمین، کلاه‌برداران و فعالیت‌های غیرقانونی و پول‌شویی تبدیل شده‌اند. در این بین، هکرها نیز طبق تکنیک‌های خود اقدام به سوء‌استفاده‌ از رمزارزها می‌کنند.


از دیگر معایب رمز ارز ها می‌توان به تئوری غیرمتمرکز بودن این دارایی‌ها اشاره کرد که یعنی هیچ نهاد یا شخصی توانایی کنترل بازار و سرمایه سایر کاربران را نداشته باشد. با این حال، تنها ۱۰۰ آدرس کیف پول بیت کوین مالک ۱۲ درصد از عرضه در گردش این رمزارز و بازار آن هستند که می‌توانند گردش پول را تحت تاثیر قرار دهند.


با این‌که فناوری بلاک چین به خودی خود امنیت بسیار بالایی دارد، امکان دارد برخی پلتفرم‌ها و کاربران ارز دیجیتال قربانی حملات سایبری و هک شوند. این اتفاق تا به امروز بارها رخ داده که منجر به از دست‌رفتن میلیون‌ها دلار سرمایه در قالب رمز ارز شده است.

آینده رمز ارز و ارز دیجیتال رمز ارز

در این مقاله بررسی کردیم که ارز دیجیتال چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. همچنین بررسی کردیم که رمز ارز چیست و تفاوت رمز ارز و ارز دیجیتال در چه مواردی است. این دو اصطلاح کاربردی کاربرد بسیار زیادی دارند و واژه‌ای نام آشنا برای سرمایه گذاران در بازار کریپتو کارنسی است.

اطلاعات مردم از بازار رمزارزها و ارزهای دیجیتال روز به روز در حال افزایش است. این موضوع نشان می‌دهد که عموم مردم در حال کوچ به سمت رمزارزها هستند و آینده روشنی در انتظار ارزهای دیجیتال خواهد بود.

سوالات متداول:

+به زبان ساده رمز ارز چیست؟

رمز ارز نوعی پول الکترونیک و دیجیتال است که تحت فناوری بلاک چین ایجاد شده و مهم‌ترین کاربرد آن انتقال سریع و ارزان پول است.

+مزرعه رمز ارز چیست؟

مزرعه یا فارم (Farm) رمز ارز به تاسیساتی می‌گویند که متشکل از تعداد زیادی دستگاه استخراج ارز های دیجیتال است.

+چگونه رمز ارز بخریم؟

رمز ارزها را می‌توانید در صرافی سیمیا با پرداخت ریال،دلار،یورو و طلا خریداری نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا
هلدینگ سیمیا می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن اعلان ها
اجازه دادن به اعلان‌ها