هلدینگ سیمیا نمادی از قدرت و نفوذ در دنیای تجارت

اکسس پوینت Access Point

Access Point اکسس پوینت

امروزه با توجه فراگیر شدن ارتباطات و انجام بسیاری از کارها به واسطه اینترنت ، نیاز هست که شما به راحتی در هر جایی به اینترنت متصل باشید که این ارتباطات به شیوه های مختلفی انجام می شود. یکی از روش های اتصال به اینترنت استفاده از وای فای است ، به این صورت که شما وای فای گوشی یا لپ تاپ خود را روشن می کنید و به یک اکسس پوینت وصل می شوید و به واسطه ی آن به شبکه ی داخلی آن مکان متصل شده اید که می توانید از سرویس های روی آن شبکه نظیر اینترنت استفاده کنید.

احتمالا شما نیز در خانه خود از این AP ها دارید ، دستگاهی که شما به عنوان مودم ADSL می شناسید که در کنار آن یک آنتن نیز قرار دارد در واقع یک AP است که در لفظ فنی به آن Wireless Router گفته می شود. AP هایی که در دفاتر شرکت های کوچک و خانه ها استفاده می شوند معمولا بسیار کوچک هستند و براحتی بر روی چیپ یک کارت شبکه یا رادیو قابل پیاده سازی هستند ، حتی مودم های وایمکسی که شما دارید نیز همان AP های خانگی هستند.

فناوری های مورد استفاده در AP های این شبکه ها با توجه به استاندارد بودن آنها یکسان است اما معمولا در شبکه های شرکت های بزرگ از AP هایی با قدرت و سرعت بیشتری استفاده می شود. یک نکته بسیار مهم در خصوص استفاده از AP این است که این تجهیزات به امواج و نویزها بسیار حساس هستند و یک موتور الکتریکی می تواند امواج آنها را براحتی تضعیف کند ، از طرفی وجود مانعی مانند دیوار در یک AP خانگی تا ۳۰ درصد می تواند توان AP شما را کاهش دهد. در ادامه با سیمیا سیستم زیرمجموعه هلدینگ سیمیا همراه باشید.

اکسس پوینت چیست؟

اکسس پوینت

اکسس پوینت ها دیوایس های سخت افزاری هستند که به واسطه ی آن ها و به صورت بیسیم می توانید به شبکه ی داخلی یک مجموعه وصل شوید و از سرویس های موجود در شبکه نظیر اینترنت استفاده کنید.

اکسس پوینت یا Wireless Access Point که به فارسی به معنی نقطه دسترسی می باشد در واقع اسمی است که ما بر روی یکی از تجهیزاتی گذاشته ایم که در شبکه های بیسیم یا وایرلس مورد استفاده قرار می گیرد.

این تجهیزات که یه صورت اختصاری به آنها AP یا WAP هم گفته می شود در شبکه های کامپیوتری به تجهیزاتی گفته می شود که عملکردی شبیه به سویچ شبکه های کابلی در شبکه های بیسیم دارند ، بدین معنی که این امکان را فراهم می کنند که از طریق آنها شما بتوانید چندین سیستم کامپیوتری را از طریق شبکه های بیسیم به همدیگر متصل کنید.

به شبکه های محلی که با استفاده از اکسس پوینت ها به هم متصل می شوند به جای اینکه LAN بگوییم Wireless LAN یا WLAN هم می گوییم.

Access Point ها را معمولا به شکل AP نمایش می دهند ، این دستگاه ها یک عملکرد مرکزی دارند ، تمامی سیگنال های رادیویی را دریافت و ارسال می کنند که در اکثر مواردی که در شبکه های کامپیوتری می باشد سیگنال های Wi-Fi نیز شامل می شود. معمولا از AP ها در شبکه های کوچک و یا شبکه های عمومی اینترنتی برای ایجاد Hot Spot استفاده می شود.در ادامه با سیمیا سیستم همراه باشید.

اکسس پوینت چگونه کار میکند ؟

اکسس پوینت با اتصال به شبکه اصلی، اقدام به ارسال اطلاعات به صورت بیسیم در محدوده ی پشتیبانی خود خواهد کرد، با این وجود تمامی دستگاه های محدوده ی مورد نظر که به وایفای مجهز هستند میتوانند با داشتن مجوز بدون کابل به شبکه ای که اکسس پوینت در آن است متصل شوند.

معمولا اکسس پویت از ۲ روش به شبکه ی اصلی متصل خواهد شد. در روش اول اتصال با کابل که بیشترین کاربرد را دارد و روش دوم به صورت بیسیم که در این صورت اکسس پوینت دریافت و ارسال امواج را بر عهده خواهد داشت.

انواع اکسس پوینت

اکسس پوینت ها در انواع مختلفی ساخته می شوند که از جمله می توان به Indoor و Outdoor اشاره کرد.

اکسس پوینت داخلی (Indoor)

این اکسسپوینت ها باید در فضاهای داخلی نصب شوند تا عوامل بیرونی نظیر آفتاب و باران باعث کاهش و یا خرابی عملکرد آن ها نشود. اکسس پوینت های داخلی خیلی رایج هستند و در فضای داخلی شرکت ها و حتی خانه ها مورد استفاده قرار میگیرد.

اکسس پوینت خارجی (outdoor)

این اکسس پوینت ها به گونی ای طراحی شده اند که می تواند در محیط های خارجی نصب شوند. آب، آفتاب و سرما و گرما هوای محیط بیرونی تاثیری بر عملکرد آن ها ندارد ، این اکسس پوینت ها به دلیل ساختار مقاومی که دارند، قیمت بالاتری را باید برای خرید آن ها نسبت به اکسسپوینت های داخلی پرداخت کنید.

Access Point

اکسس پوینت مودم

ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که در خانه از طریق وای فای به مودم وصل می شوید و از اکسس پوینت استفاده نمی کنید. در حقیقت شما مودمی دارید که اکسس پوینت را هم در دل خود جای داده است و به واسطه ی اکسس پوینت داخلی مودم  به خود مودم به صورت بیسیم وصل می شوید.

اگر توجه کرده باشید برای اتصال به برخی از مودم های ارزان قیمت باید حتما از کابل شبکه استفاده شود، چرا که این مودم ها در خود اکسسپوینت ندارند. مودم هایی که اکسس پوینت دارند قیمت بالاتری را نسبت به آن هایی که فاقد اکسس پوینت هستند دارا می باشند.

اکسسپوینت ها یا APدستگاه هایی هستند که وظیفه ی برقراری اتصال دستگاه های مختلف به شبکه های وایفای را بر عهده داشته و از یک روتر به عنوان تامین کننده اینترنت استفاده میکنند به همین دلیل است که از اکسسپوینتها بمنظور افزایش و گسترش شبکه ی وایرلس استفاده میشود. اما همانطور که میدانید  مودم  به منظور اتصال به شبکه اینترنت استفاده میشود.

از جمله برندهای محبوب AccessPoint میتوان به اکسسپوینت تی پی لینک ، اکسسپوینت تندا، اکسسپوینت دی لینک، اکسسپوینت میکروتیک اشاره کرد. لازم است بدانید با توجه به برند انتخابی اکسسپوینت قیمت متنوعی خواهد داشت.

بسیاری از مودم های وایرلس میتوانند نقش AP  را نیز ایفا کنند.

اکسسپوینت مودم سیمیا سیستم

انوع تکنولژی وایرلس در اکسس پوینت Access Point

اکسسپوینت ها به طور رایج دو نوع تکنولوژی وایرلس را در خود جای داده اند ، این دو نوع تکنولوژی N و AC هستند

در استاندارد نوع N دیوایس های متصل به وایرلس با سرعت ۳۰۰Mbps در فرکانس ۲.۴Ghz قادر به انتقال ارسال و دریافت اطلاعات هستند

در استاندارد نوع AC دوایس ها می تواند با نهایت سرعت ۱۳۰۰Mbps و در فرکانس ۵Ghz به اکسس پوینت وصل شوند و اطلاعات را بین خود و اکسسپوینت ارسال و دریافت کنند

VPN در اکسس پویت

برخی از اکسس پوینت ها قابلیت VPN Server و VPN Client را ارائه می دهند که در ادامه درباره ی هر یک توضیح داده می شود

VPN Client در اکسس پوینت

با استفاده از این قابلیت می توان دو عدد اکسس پوینت که در نقاط مختلف جغرافیایی هستند و به همین صورت در دو شبکه مختلف قرار دارند را به کمک قابلیت VPN Client در یک شبکه قرار داد.

VPN Server در اکسس پوینت

VPN Server هم در کنار VPN Client باید وجود داشته باشد تا دو اکسس پوینت بتوانند توسط آن در یک شبکه قرار بگیرند.

حالت های اکسس پوینت (Mode های اکسسپوینت)

Access Point

مد Wireless Client اکسس پوینت

در این حالت دستگاه اکسسپوینت به یک کلاینت وایرلس تبدیل می شود. به عبارتی نقش یک کارت شبکه وایرلس را بازی می کند و می تواند اکسس پوینت دیگر وصل می شود و از آن سرویس بگیرد. به عنوان مثل شما تلفن آی پی ثابتی را در اختیار دارید که وای فای ندارد و در نتیجه نمی تواند به صورت وایرلس شبکه شما متصل شود. برای این کار می توان حالت اکسسپوینت را بر روی Wireles Client تنظیم کرد و تلفن را به صورت بیسیم به شبکه داخلی متصل کرد. برخی از اکسس پوینت ها در این مد فقط به اکسسپوینت سری خود می توانند وصل شوند و از آن ها سرویس بگیرند !

مد Bridging اکسسپوینت

در این حالت دو یا چند اکسس پوینت می توانند دو یا چند شبکه Lan را به یکدیگر متصل کنند و آن ها را در یک شبکه Lan قرار دهند، به عبارتی Mac Address ها را در از یک شبکه به شبکه دیگر انتقال می دهند.

در این حالت اکسس پوینت توسط کابل به یک شبکه وصل می شود و توسط وای فای به یک شبکه ی دیگر و در نهایت نقش پل را بین دو شبکه Lan ایجاد می کند. در برخی از اکسسپوینت ها قابلیت Bridge فقط مختص همان برند است و شما نمی توانید دو اکسسپوینت با برند های متفاوت را با مد Bridge یا مد پل به یکدیگر متصل کنید.

مد Point To Point Bridging اکسس پوینت

این مد همان مد قبلی است ، با این محدودیت که تنها دو اکسس پوینت می توانند به صورت Bridge عمل کنند و تنها دو شبکه Lan را به یکدیگر متصل کنند. به عبارتی تنها از یک اتصال نقطه به نقطه پشتیبانی می کنند.

مد Repeater اکسس پوینت

اکسسپوینت در این حالت می تواند امواج وایرلس را دریافت کند و آن را تقویت کند ، این حالت در حقیقت تنها تقویت و انتشار امواج وای فای یک اکسسپوینت دیگر را انجام میدهد. این قابلیت کاربرد چندانی ندارد و بسیاری از اکسس پوینت ها نمی توانند به درستی در مد Repeater فعالیت کنند ، به نوعی که شما اگر امواج ضعیف وای فای را دریافت کنید بهتر از این است که به واسطه اکسس پوینتی که در مد پل (Bridge) قرار امواج را دریافت کنید.

WDS اکسس پوینت

WDS مخفف کلمه Wireless Distribution System است که معنی لقوی آن را میتوان (سیستم توزیع بیسیم) گفت. همانطور که از نام آن مشخص است برای افزایش برد شبکه وایرلس به واسطه ارتباط وایرلس و بدون نیاز به کابل مورد استفاده قرار می گیرد و به نوعی می توان آن را گسترش دهنده ی شبکه ی وایرلس نام برد.

خلاصه ای درباره اکسس پوینت

اکسس پوینت

ارتباطات در مجموعه ها همیشه الویت بندی دارند و الویت اول همیشه ارتباط کابلی است ، زیرا کابل حداکثر پایداری را در ارتباطات ارائه می دهد. در پروژه های راه اندازی و پشتیبانی شبکه سیمیا سیستم تیم ما همیشه سعی می کند تمامی دستگاه ها را به واسطه کابل به شبکه متصل کند مگر در مواقعی که امکان کابل کشی وجود ندارد و یا دستگاه که میخواهد به شبکه وصل شود فاقد کارت شبکه کابلی است.

در این مواقع به ناچار از اکسس پوینت و مد اکسزپویت استفاده می شود. این موارد گفته شد که بگوییم در واقعیت از مد های دیگر اسکس پوینت که در بالا گفته شد. خیلی به ندرت و در شرایط خاصی استفاده می شود.

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی ها شما براحتی با کارت شبکه ای که در اختیار دارید می توانید یک AP راه اندازی کنید و دیگران را به خود متصل کنید ، در این حالت شما در اصطلاح فنی یک شبکه Ad-Hoc ایجاد کرده اید که ساختار کاری آن به شکل Peer To Peer می باشد ، امروزه شما با تبلت ها و حتی گوشی های هوشمندی که دارید می توانید شبکه های کوچک وایرلس و AP ایجاد کنید و دیگران را به آن متصل کنید ، اما همانطور که گفتیم این AP های دستی در توپولوژی ای به نام Ad- Hoc کار می کنند.

تجهیزاتی که بصورت ویژه برای کار سرویس دهی وایرلس استفاده می شوند از دستگاه مرکزی AP استفاده می کنند و توپولوژی مورد استفاده در آنها در اصطلاح فنی Infrastructure می باشد. در توپولوژی Ad-Hoc تعداد کلاینت هایی که همزمان می توانند به AP شما متصل شوند بسیار محدود است اما در توپولوژی Infrastructure این تعداد بسیار متناسب با نیاز سازمان شما خواهد بود.

در توپولوژی Infrastructure در واقع AP شما به عنوان یک پل یا Bridge برای متصل کردن شبکه های بیسیم شما به شبکه کابلی مورد استفاده قرار می گیرد و وظیفه تبدیل سیگنال را نیز بر عهده دارد. AP های قدیمی بین ۱۰ تا ۲۰ کامپیوتر را می توانستند بصورت همزمان پشتیبانی کنند اما امروزه با توجه به گشترش روز افزون تکنولوژی های AP ها می توانند به تنهایی تا ۲۵۵ عدد کامپیوتر را به هم متصل کنند.

امروزه برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کابل کشی وسیع از شبکه های بیسیم استفاده می نمایند. می توان از روترهای بیسیم به جای اکسس پوینت Access Point استفاده کرد اما با محدودیت پوشش دهی مواجه خواهید بود. اما اگر نیاز به ایجاد یک شبکه ی بیسیم در مکانی بزرگ دارید باید از کسس پوینت استفاده کنید.

آیا اکسس پوینت بیسیم همان روتر بیسیم است؟

جواب خیر است! یک روتر می تواند اکسسپوینت هم باشد اما یک اکسس پوینت نمی تواند یک روتر باشد. روتر توانایی ارائه ی دسترسی WiFi را داشته و دارای سوئیچ اترنت داخلی نیز می باشد در حالی که یک اکسس پوینت باید به یک شبکه محلی اترنت سیمی برای دیوایس های WiFi وصل شود.

زمان استفاده از اکسس پوینت به موارد زیر توجه کنید

  • اکسس پوینت ها نصب به امواج و نویزها حساسیت بالایی دارند و یک موتور الکتریکی به راحتی می تواند امواج آن را تضعیف و دچار اختلال کند.
  • در AP های خانگی موانعی مانند دیوار به آسانی می توانند تا ۳۰ درصد از توان دستگاه تان را کم کنند.
  • به هیچ عنوان نباید Access Point ها را کنار یکدیگر نصب کنید و باید فاصله شان با در نظر داشتن میزان فرکانس و پوشش دهی شان حفظ کنید.
  • AP ها به خودی خود کارایی ندارند و باید با کمک روتر یا سرور، به عنوان یک شبکه فعالیت کنند.
  • در محیط های شلوغ و پر تردد که افراد زیادی نیاز به اتصال به اکسس پوینت دارند باید از مدل های بالتر استفاده کرد.
  • تمامی برند های اکسس پوینت استفاده شده در یک شبکه به دلیل سادگی در تنظیمات و مسئله رومینگ بهتر است از یک برند باشند. (می توان از مدل های مختلف یک برند استفاده کرد)

مزایای استفاده از اکسس پوینت‌های بی سیم

مزایای استفاده از اکسس پوینت ها در شبکه عبارتند از:

۱. به ازای هر اکسس پوینت می‌توانیم ۶۰ دستگاه را همزمان به شبکه وصل کنیم. در نتیجه به راحتی می‌توانیم تعداد دستگاه‌هایی که در شبکه می‌توانند باشند را افزایش دهیم مثلا دستگاه کاربران و حتی مهمانان شرکت شما، مثل تبلت و اسمارت فون و لپ تاپ و دسکتاپ به راحتی به شبکه وصل می‌شوند.

۲. اکسس پوینت ها هر جایی که کابل اترنت دارید می‌توانند قرار گیرند. مدل‌های جدیدتر اکسس پوینت با Power over Ethernet Plus یا همان PoE+ سازگارند. (PoE+ ترکیبی از اترنت و کابل برق است.) در نتیجه حتی دیگر لازم نیست کابل برق جداگانه‌ای هم نصب کنید.

۳. اکسس پوینت با ویژگی‌های استانداردی که دارد می‌تواند از Captive Portal و Access Control List – ACL پشتیبانی کند. در نتیجه می‌توانید دسترسی مهمان را بدون تداخل در امنیت شبکه محدود کنید.

۴. می‌توانید اکسس پوینت‌هایی با ویژگی Clustering انتخاب کنید.

اکسس پوینت ها می‌توانند سیگنال یا بهتر بگوییم امواج رادیویی را تا فاصله معینی ارسال و دریافت کنند و از این بابت دارای محدودیت هستند ، برخی از اکسس پوینت را می‌توان به گونه ای پیکربندی کرد که در نقش تقویت کننده امواج برای استفاده دورتر از امواج مورد استفاده قرار fبگیرند، به این حالت در اصطلاح Repeater Mode گفته می‌شود . AP ها می‌توانند در فرکانس های مختلفی فعالیت کنند که در استانداردهای بین المللی بصورت استاندارد ۸۰۲.۱۱ شناسایی می‌شوند.

پشت دستگاه اکسس پوینت شما همیشه نوع استاندارد ذکر شده است تا بتوانید آن را با دستگاه‌هایی که از آن استفاده می‌کنند تطبیق بدهید ، توجه کنید که AP ها فایروال نیستند و به هیچ عنوان فعالیت امنیتی برای حفاظت از شبکه شما انجام نمی‌دهند بلکه خودشان به تنهایی خطری بزرگ برای شبکه به حساب می‌آیند.

توجه کنید یکی از مواردی که نقطه ضعف شبکه‌های AP ای می‌باشد شیوه ارسال و دریافت اطلاعات می‌باشد که در شبکه‌های کابلی بصورت دو طرفه همزمان یا Full Duplex است و در شبکه‌های بیسیم AP ای به صورت دو طرفه غیر همزمان یا Half Duplex می‌باشد که خود می‌تواند عاملی برای کندی شبکه‌های بی سیم باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا
هلدینگ سیمیا می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن اعلان ها
اجازه دادن به اعلان‌ها