هلدینگ سیمیا نمادی از قدرت و نفوذ در دنیای تجارت

اسیک ماینر چیست؟ معرفی دستگاه استخراج اسیک (ASIC miner)

اسیک ماینر

بسیاری از افراد فعال در بازار ارزهای دیجیتال، به دنبال ورود به حوزه ماینینگ هستند و در این مسیر به اسیک ماینر برمی‌خورند. اسیک ماینر Asic Miner یک دستگاه استخراج ارز دیجیتال به صورت اختصاصی است که قدرت و سرعت بسیار بالایی نسبت به دیگر دستگاه‌های ماینر دارد.

از طریق اسیک ماینر می‌توان به کسب درآمد رسید. البته، ورود به این حوزه آن‌چنان ساده هم نیست و نیاز به تخصص، دانش و تجربه بالایی دارد. در ادامه این مقاله از بلاگ والکس، قصد داریم به دستگاه ماینر اسیک و ویژگی‌های آن بپردازیم.

اسیک ماینر (ASIC)

کلمه اسیک (ASIC) از مخفف عبارت “Application Specific Integrated Circuits” تشکیل شده که به معنای مدارهای مجتمع با کاربری خاص است. برای پاسخ به سوال اسیک ماینر چیست، باید بگوییم که اسیک ماینر در واقع یک دستگاه کامپیوتری یا یک قطعه سخت افزاری بوده که برای استخراج ارزهای دیجیتال طراحی شده است.

هر قطعه اسیک برای استخراج ارز دیجیتال خاص به کار می‌رود. مثلاً، یک اسیک ماینر برای استخراج بیت کوین و یک اسیک ماینر دیگر برای استخراج اتریوم است. از آن جایی که دستگاه ماینر اسیک تنها برای یک هدف خاص طراحی شده، عملکرد و سرعت خیلی خوبی در استخراج دارد و حتی بهترین ریگ‌های ماینر نیز با اسیک نمی‌توانند رقابت کنند.

این محاسبه‌گر کوچک، شامل سری تراشه‌هایی است که یک سیستم واحد را تشکیل می‌دهند. به طور کلی هر ماینر برای استخراج یک رمز ارز خاص یا یک سری ارزهای دیجیتال از پیش تعیین شده، طراحی شده است.

بنابراین یک اسیک ماینر بیت کوین، فقط قادر به استخراج بیت کوین است. همچنین یک اسیک ماینر اتریوم تنها قادر به استخراج اتریوم است. اسیک ماینر انواع مختلفی دارد. برای اینکه بدانیم یک اسیک ماینر چیست و چطور کار می‌کند بهتر است به روزهای ابتدایی ورود ماینر بازگردیم.

اسیک ماینر

دستگاه ماینر بیت کوین اسیک برای حل الگوریتم استخراج “SHA-۲۵۶” طراحی شده است. قیمت اسیک ماینر بسیار بالا است و طراحی و توسعه آن نیز به عنوان یک دستگاه ماینر، نیاز به تخصص بالایی دارد. یکی از دلایل قیمت بالا این دستگاه، ارائه سرعت بالا در استخراج و انجام استخراج بر روی یک ارز دیجیتال خاص است.

عملکرد اسیک ماینر

در ماینرهای اسیک به جای استفاده از مدارهای مجتمع “IC” که چند منظوره هستند، از مدارهای مجتمع خصوصی استفاده می‌کنند. این مدارهای مجتمع تنها برای استخراج ارزهای دیجیتال خاص هستند. البته، توسعه دهندگان بیت کوین، تصمیم داشتند که برای استخراج بیت کوین از “CPU” لپ‌تاپ استفاده کنند. ولی از آن جایی که ماینرهای اسیک بیت کوین سرعت بالاتر و قدرت محاسباتی بهتری از خود نشان دادند؛ این جایگزینی انجام نشد.

استخراج بیت کوین از طریق قدرت هش (Hashrate) در محاسبات پیچیده انجام می‌شود. از این رو، هر چه دستگاه ماینر در مدت زمان مناسب، میزان هش بیشتری داشته باشد، بیت کوین بیشتری نیز به دست می‌آید.

یک بلاک چین مانند بیت کوین که بر اساس پروتکل اثبات کار (POW) طراحی شده، اجرای عملیاتی‌هایش به کمک استخراج ارز دیجیتال انجام می‌شود. استخراج ارز دیجیتال نیز با حل یک سری مسائل ریاضی بسیار پیچیده که با توابع هش به بلاک‌ها متصل هستند، انجام می‌شود.

هر بلاک نیز دارای داده‌های تراکنش‌ها است. حالا به ازای هر ماینری که بتواند سریع‌تر، آن مسئله ریاضی را حل کند، یک بیت کوین به بلاک اضافه می‌شود. به آن ماینر که برنده این مسابقه شده، مقداری بیت کوین تعلق می‌گیرد. از این رو، ماینرها باید سعی کنند که تراکنش‌ها را در بلاک جمع آوری کنند تا کارمزدهای تراکنش کاهش یافته و پاداش بیشتری به دست آورند.

Asic Miner

اوایل شروع فعالیت بیت کوین، امکان استخراج آن از طریق هر کامپیوتر ممکن بود. ولی به مرور زمان، با افزایش جذب ماینرها به سمت استخراج بیت کوین، قدرت هش و سختی استخراج آن افزایش یافت. از این رو، در حال حاضر، استخراج بیت کوین به یک پردازنده قوی نیاز دارد و در تمامی ساعات روز، استخراج آن ممکن نیست.

طی این روند، یک مسابقه بین طراحان دستگاه‌های ماینر راه افتاد و همه به دنبال طراحی یک ماینر با قدرت هش بالا بودند. اسیک ماینر یک دستگاه با ریگ ماینر فردی است که در این مسابقه برنده شد و در حال حاضر، یکی از قوی‌ترین دستگاه‌ها برای استخراج ارز دیجیتال است.

تفاوت‌های اسیک با دیگر ماینرها

یکی از ماینرهای قابل مقایسه با ماینر اسیک که بهترین دستگاه‌های ماینر رمز ارز هستند، ماینر “GPU” است. این ماینر با کمک یک کارت گرافیک، کار استخراج را انجام می‌دهد. از آن جایی که سخت افزار ماینر “GPU” ارزان‌تر است، مصرف انرژی کمتری هم دارد. این موضوع می‌تواند یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های ماینر “GPU” و اسیک ماینر باشد. البته، یک تفاوت دیگری هم وجود دارد. ماینر “GPU” بیشتر برای اجرا بازی و گرافیک کامپیوتر استفاده می‌شود و در استخراج ارز دیجیتال، کارایی بسیار کمی دارد.

مزایا و معایب اسیک ماینر

در ادامه، برای آشنایی هرچه بیشتر با اسیک ماینر، به مزایا و معایب آن می‌پردازیم.

مزایا اسیک ماینر

مزیت اول این دستگاه استخراج اسیک، انحصاری بودن آن برای استخراج ارز دیجیتال است. یعنی، این دستگاه برخلاف دیگر دستگاه‌های ماینر مانند “CPU” و “GPU” که ماینرهای مبتنی بر کارت‌های گرافیک هستند و کارایی متفاوتی دارند، ماینر اسیک تنها برای استخراج ارز دیجیتال است. از این رو، تمام تمرکز و قدرت دستگاه برای انجام ماینینگ گذاشته می‌شود.

اسیک ماینر

از آن جایی که هر ارز دیجیتال دارای یک الگوریتم هش منحصر به فردی است، ماینرهای اسیک نیز برای آنها به طور منحصراً طراحی می‌شود. به عنوان مثال، ماینر بیت کوین اسیک بر اساس الگوریتم هش “SHA-256” است و تنها امکان استخراج بیت کوین را دارد.

البته، باید بگویم که استخراج ارزهای دیجیتال با الگوریتم هش SHA-256 از طریق ماینر بیت کوین اسیک انجام می‌شود. به طور کلی، از نظر فنی، هر ارز دیجیتالی با الگوریتم مشابه را می‌توان با اسیک ماینر استخراج کرد. ولی بیشترین اسیک ماینرهای مورد استفاده توسط استخراج کنندگان، ماینر بیت کوین اسیک و ماینر لایت کوین اسیک است.

تعریف ماینر به زبان ساده چیست؟

بنیان‌گذار بیت کوین در نظر داشت بیت کوین با استفاده از CPUهای معمولی روی لپتاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی استخراج شود. در روزهای اولیه پیدایش بیت کوین، ماینرها با استفاده از کامپیوترهای شخصی به کسب درآمد از استخراج می‌پرداختند. این فرآیند کار راحتی بود؛ چون ارزش بیت کوین‌های استخراج شده نه تنها کفاف هزینه برق و استهلاک کامپیوتر آنها را می‌داد، بلکه در آخر سود چشمگیری هم برایشان به همراه داشت.

با گذر زمان و همراه با پیچیده‌تر شدن بلاکچین‌ها، کامپیوترهای خانگی دیگر مثل قبل، از پس این فرآیند بر نمی‌آمدند و به عبارتی دخل و خرج فرآیند استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال با اختلاف شدیدی مواجه شد. در اواسط سال ۲۰۱۳، سخت‌افزارهای خانگی در فرآیند استخراج در تنگنا قرار گرفتند و به دستگاه‌های ماینر اجازه پیشی گرفتن دادند.

هر روز تراکنش‌های بیشتر و بیشتری به وجود می‌آمدند و منابع محاسباتی مورد نیاز برای ایمن‌سازی و تائید این تراکنش‌ها به طور نمایی در حال افزایش بودند. سازمان‌های استخراج برای کاهش هزینه‌ها دست به هر کاری در دفاتر کل زدند؛ از نقل مکان به نزدیکی منابع برق ارزان قیمت حوالی سدها تا سرمایه‌گذاری در انبارهایی پر از اسیک ماینر. تحقیقات گسترده‌تر در حوزه علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر باعث به وجود آمدن پیشرفت‌هایی در بهره‌وری الگوریتم، بهره‌وری نرم‌افزار و بهره‌وری سخت‌افزار شد.

اگر سرعت پیشرفت قابل دسترس در سخت‌افزار و نرم‌افزار نتواند از سرعت محاسباتی پیچیده بلاک چین پیشی بگیرد، استراتژی‌های کاهش هزینه و حداکثرسازی منفعت باید خودی نشان بدهند. فرقی نمی‌کند که ساتوشی ناکاموتو در تصور اولیه‌اش از بلاک چین این مسئله را پیش‌بینی کرده بود یا نه، ولی استخراج ارزهای دیجیتال در مسیر توسعه با موانع عظیمی مواجه شده است.

با توجه به الگوریتم گواه اثبات کار:

با توجه به الگوریتم گواه اثبات کار، قدرت پردازشی (CPU) کامپیوترها صرف محاسبات پیچیده می شود و هر ماینری که بتواند این محاسبات پیچیده را زودتر انجام دهد، پاداش دریافت می‌کند. با گذشت زمان تعداد ماینرهای شبکه و رقابت بین آن ها بیشتر شد و به همین علت، سود ماینینگ روز به روز کمتر شد. هر ماینر بایستی تمامی احتمالات موجود برای انجام محاسبات را تنهایی انجام می‌داد و بعضا هیچ پاداشی هم دریافت نمی‌کردند.

برای جلوگیری از این اتفاق، اقداماتی صورت گرفت. اولین اقدامی که انجام شد، این بود که استخرهایی به وجود آمد و از طریق آن ماینرها می‌توانستند قدرت پردازشی خود را با بقیه به اشتراک بگذارند و با کارایی بیشتری فرآیند ماینینگ را انجام دهند. با وجود استخرهای ماینینگ، ورودی‌های تکراری برای محاسبات لازم شبکه استفاده نمی‌شد.

با تقسیم کاری که در استخرها صورت می‌گرفت، محاسبات لازم شبکه سریع‌تر انجام می‌شد و جواب سریعتر به دست می‌آمد ولی پاداش دریافتی بین تمامی ماینرها به نسبت قدرت پردازشی که در اختیار استخر قرار می‌دادند، توزیع می‌شد.

یکی از عوامل دیگری که باعث می‌شد سود حاصل از ماینینگ کاهش پیدا بکند، هزینه برق بود که باعث شد استخراج توجیه اقتصادی نداشته باشد. همچنین مورد دیگر، قیمت دستگاه‌های ماینر بود که به سرمایه اولیه قابل توجهی برای آغاز کار احتیاج داشت.

برای جلوگیری از این اتفاق، ماینرها به سمت استفاده از کارت های گرافیک و بعد از آن FPGA ها رفتند. داستان به همین جا ختم نشد و ماینرها به دنبال سود بیشتری بودند. بعد از این اتفاق چیپست هایی طراحی شد که به صورت تخصصی با الگوریتم SHA-256 بیت کوین کار می کردند و سرعت بیشتری نسبت به CPU و کارت گرافیک(GPU) و همچنین FPGA ها داشتند. به این چیپست ها، اسیک (ASIC) می گویند.

معایب اسیک ماینر

اول از همه، باید بگویم که خرید اسیک ماینرها در ایران بسیار سخت است. چرا که این دستگاه‌ها به صورت محدود تولید می‌شوند، از طرفی، در همان زمان تولید، پیش فروش شده و صاحبان جدیدی پیدا می‌کنند. حالا این را هم اضافه کنید که ورود دستگاه‌های ماینر به داخل ایران ممنوع بوده و ورود آنها به صورت قاچاق انجام می‌شود. پس، علاوه بر هزینه بالا بر خرید، روند خرید و پیدا کردن فردی که دستگاه را برای شما به ایران بیاورد هم به معایب اسیک ماینر اضافه می‌شود.

اسیک ماینر به سرعت مدل‌های جدیدی را به بازار عرضه می‌کند. این موضوع، کار کردن افراد با اسیک ماینرهای قدیمی را سخت می‌کند. آنها به ناچار باید دستگاه قدیمی خود را فروخته و یک اسیک ماینر جدیدی بخرند که البته، فروش دستگاه‌های قدیمی هم به راحتی انجام نمی‌شود.

فروش اسیک ماینر به دلیل کارایی منحصر به فردی که دارند، بسیار دشوار است. افراد بسیار کمی خواهان خرید آن به صورت دست دوم هستند و معمولاً، آن را با حداقل قیمت از شما خریداری می‌کنند. از این رو، ممکن است شما سرمایه کافی برای خرید مدل بالاتر اسیک ماینر را به دست نیاورید و مجبور به ضرر شوید.

Asic Miner

اسیک ماینر گرچه جزو بهترین دستگاه‌های ماینر رمزارز است اما صدا و گرمای زیادی تولید می‌کند. به همین دلیل، استفاده آنها در منزل توصیه نمی‌شود. صدای تولید شده از فن‌های خنک کننده این دستگاه مداوم و شدید است. همچنین، فن‌های دستگاه قادر به خنک کردن محیط نیستند. از این رو، دستگاه حتماً باید در یک محیط خنک با سیستم خنک کننده قرار بگیرد.

همانطور که اشاره کردیم، ورود اسیک ماینر به ایران به صورت غیرقانونی انجام می‌شود و ارسال آن معمولاً به زمان طولانی نیاز دارد. این دستگاه‌ها دارای ۳ تا ۶ ماه گارانتی پس از فروش هستند که تا زمان ارسال آن به داخل ایران، این مدت زمان به اتمام می‌رسد. در این شرایط، تعویض قطعه در دستگاه بسیار سخت خواهد بود، زیرا داخل کشور، نسخه‌های خوبی برای آن وجود ندارد.

علاوه بر تمامی این معایب، باید در نظر داشته باشید که روند استخراج ارزهای دیجیتال، آسان و کوتاه مدت نیست. بلکه زمان بر و بسیار کند است. البته که دستگاه اسیک ماینر نسبت به دیگر دستگاه‌های ماینر، سرعت بالاتری دارد.

مسائل مربوط به اسیک ماینرها

موانع ورود به عرصه ماینینگ و استفاده از اسیک ماینر برای اتریوم و بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در حال افزایش است. اما این موانع حوزه اسیک ماینر و استخراج چیست ؟ یکی از اهداف ارزهای دیجیتال، تمرکز زدایی است. این حوزه آمده تا حوزه مالی را غیرمتمرکز کند.

جانب انصاف را باید رعایت کرد، بیت کوین در سال‌های اولیه واقعا به چنین هدفی دست یافته بود. اما آیا اکنون با وجود اسیک استخراج بیت کوین و اتریوم و استخرهای استخراج، باز هم حوزه ماینینگ غیرمتمرکز است؟ در حالی که هدف بلاک چین غیرمتمرکز سازی شبکه و پردازش در برقراری یک سیستم همتا به همتا است.

استخراج مبتنی بر گواه اثبات کار (POW) و اسیک ماینرها به طور فزاینده‌ای به یک مسئله متمرکز تبدیل شده‌اند. به عبارت دیگر، تنها اشخاص و شرکت‌هایی با سرمایه کلان قادر هستند وارد عرصه استخراج و ماینینگ ارزهای دیجیتال شوند و همچنان سود کنند.

در حالی که کاربران بلاک چین‌های مبتنی بر گواه اثبات کار هنوز می‌توانند قدردان امنیت و گمنامی استفاده از این شبکه‌ها باشند، دانستن این مسئله ناراحت‌کننده است که بزرگ‌ترین بخش برق اداره کننده این شبکه و همچنین مجموعه توکن‌ها و کوین‌های جدید هر دو به سمت گروه خاصی از مردم می‌روند که سازمان‌ها و شرکت‌های مرکزی نام دارند.

کارکرد اسیک ماینر

اسیک ماینرها معمولاً مستطیل شکل هستند، و درون اجزای آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بخش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی وجود دارد که برخلاف کارت-های گرافیک قدیمی، از سرعت بسیار بالایی برای انجام معادلات ریاضی و منطقی احراز ارزهای دیجیتالی برخوردارند، چرا که به همین منظور طراحی شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. کارت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گرافیک سنتی،در کل به منظور انجام بازی-های ویدیویی و انجام امور گرافیکی مناسب هستند، بنابراین نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان مانند اسیک ماینرها برای استخراج ارزهای دیجیتالی روی آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها حساب کرد.

درک تفاوت اسیک ماینر و کارت گرافیک

برای درک بهتر مفهوم اسیک به این مثال در مورد کفش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ورزشی توجه کنید. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانیم که انواع کفش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ورزشی در بازار وجود دارند. با یک کتانی خوب شما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید شروع به دویدن کنید، فوتبال بازی کنید، یا هر ورزش دیگری را انجام دهید.

اما وقتی قصد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید به صورت تخصصی فوتبال را دنبال کنید، کفش مخصوص (استوک) آن را تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید. چراکه به شما کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند روی زمین چمن نرم به راحتی حرکت کرده و تعادل خود را حفظ کنید. دقیقاً مانند آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌چه اسیک ماینر در مقایسه با کارت گرافیک معمولی انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

اسیک ماینر اتریوم

با توجه به قدرت پردازشی بیشتر دستگاه های اسیک، این دستگاه توانست خیلی زود طرفداران خود را پیدا کند ولی در دنیای غیر متمرکز ارزهای دیجیتالی حضور اسیک ها مخالفان زیادی هم دارد.

یکی از مخالفان اصلی اسیک، سازندگان ارز دیجیتال اتر و شبکه اتریوم هستند و برای جلوگیری از حضور اسیک ها در فرایند ماینینگ ارز دیجیتالی اتر اقداماتی انجام داده اند. در حال حاضر الگوریتم هایی هم هستند که اسیک ها توانایی کار کردن با آن ها را ندارند. اما ارز دیجیتال مقاوم در برابر اسیک ماینر چیست و آیا این اتفاق موفقیت آمیز بود؟

قدرت پردازشی بیشتر اسیک ها و همچنین مصرف برق کمتر آن ها، باعث شده است که استخراج ارزهای دیجیتالی به صورت اقتصادی امکان پذیر باشد ولی باید در نظر داشت که نگهداری این دستگاه ها و هزینه‌هایی که برای تعمیرات آن باید پرداخت کنید، بسیار زیاد است.

نکته دیگری که باید در مورد اسیک ها در نظر داشته باشید، این است که در مدت زمان کوتاهی دستگاه اسیک قویتری به بازار ارائه می شود. چرا که سازندگان آن به دنبال سود بیشتر از فروش دستگاه های خود هستند و ورود دستگاه های با قدرت پردازشی بیشتر باعث می شود که دستگاه های قدیمی، کارایی خودشان را از دست بدهند.

ارزهای قابل استخراج با اسیک ماینر

همانطور که بالاتر اشاره کردیم، دستگاه اسیک ماینر برای استخراج ارزهای دیجیتال خاصی طراحی می‌شود. از این رو، نسبت به دیگر دستگاه‌های ماینر کارت گرافیکی، محدودیت در انواع ارزهای قابل استخراج دارند. در حال حاضر، امکان استخراج ارزهای بیت کوین، لایت کوین، اتریوم، دوج کوین و تنها چند ارز دیجیتال دیگر با اسیک ماینر وجود دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا
هلدینگ سیمیا می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن اعلان ها
اجازه دادن به اعلان‌ها