هلدینگ سیمیا نمادی از قدرت و نفوذ در دنیای تجارت

اسلیپیج چیست؟ معرفی مفهوم Slippage در بازار ارز دیجیتال

Slippage اسلیپیج

اسلیپیج یا لغزش یکی از اصطلاحات رایج در بحث معاملات کریپتو است. لغزش در حالت‌های مختلفی انجام می‌شود و یک غافلگیری ناخواسته برای تریدرها به شمار می‌رود. لغزش می‌تواند هم به نفع شما باشد و هم می‌تواند به ضرر شما تمام شود.

نکات مهم مطلب:
🔴 اسلیپیج یک اتفاق رایج است که در بازارهای پرنوسان یا بازارهایی با نقدینگی کم رخ می‌دهد.

🔴 Slippage هنگامی رخ می‌دهد که معامله با قیمتی متفاوت نسبت به قیمت مورد انتظار یا قیمت درخواستی انجام می‌شود.

🔴 نوسان قیمت و عدم وجود نقدینگی کافی دو دلیل اصلی وقوع اسلیپیج در بازار کریپتو است.

🔴 از راهکارهای کاهش اسلیپیج می‌توان به پرداخت کارمزد بیشتر، معامله در بستر شبکه‌های لایه دوم، استفاده از سفارشات لیمیت و پرهیز از ترید در نوسانات بازار اشاره کرد.

پس باید این مبحث مهم را به‌طور کامل بشناسید و از به خطر افتادن معاملات خود جلوگیری کنید. اسلیپیج یکی از مباحث مهمی است که در ترید ارز دیجیتال باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. اما به‌راستی اسلیپیج چیست و چه نقشی در معاملات ارز دیجیتال دارد؟ در این مقاله به معرفی Slippage و هر آنچه که لازم است درباره آن بدانید خواهیم پرداخت. بنابراین از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه این مطلب با هلدینگ سیمیا همراه باشید.

اسلیپیج چیست؟

اسلیپیج یا لغزش حالتی است که در بازارهای سرمایه‌گذاری رخ می‌دهد و آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این حالت زمانی رخ می‌دهد که قیمت مورد انتظار برای معامله با قیمتی که معامله توسط آن انجام می‌شود کاملاً متفاوت باشد. لغزش در هر دوره‌ای می‌تواند اتفاق بیافتد اما اغلب زمانی رخ می‌دهد که نوسانات زیادی بر بازار حاکم باشد.

همچنین این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که یک معامله بزرگ توسط سرمایه‌گذاران انجام شود ولی حجم کافی برای انجام معامله در قیمت تعیین شده وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی اصطلاحا گفته می‌شود که اسلیپیج رخ داده است. دقت داشته باشید که لغزش در تمامی بازارهای مالی از جمله بازار سهام، کریپتو، فارکس، اوراق عرضه و فیوچرز رخ می‌دهد.

اسلیپیج

اسلیپیج هنگامی رخ می‌دهد که معامله‌گران به خرید یا فروش دارایی مذکور خود با قیمتی متفاوت از آنچه که در ابتدا قصد داشتند، می‌پردازند. بازارهای مختلف با سرعت زیادی به حرکت خود ادامه می‌دهند. از زمانی که یک سفارش وارد بازار می‌شود و هنگامی که آن سفارش اجرا و انجام می‌شود ممکن است شرایط موجود تغییر کند و باعث شود که معامله‌گران با قیمت متفاوتی مواجه شوند. اسلیپیج به زبان ساده یعنی:

اسلیپیج در صرافی‌ها زمانی رخ می‌دهد که تریدرها معامله خود را با قیمتی متفاوت نسبت به قیمت درخواستی خود انجام می‌دهند. این تفاوت قیمت به دلیل زمان انجام سفارش رخ می‌دهد؛ در صورتی که نقدینگی کافی برای انجام سفارش وجود نداشته باشد یا بازار در نوسان باشد، قیمت نهایی سفارش ممکن است تغییر کند.

اسلیپیج یک اتفاق رایج است که در بازارهای پرنوسان یا بازارهایی با نقدینگی کم رخ می‌دهد. Slippage هنگامی رخ می‌دهد که معامله با قیمتی متفاوت نسبت به قیمت مورد انتظار یا قیمت درخواستی انجام می‌شود.

برای مثال، فرض کنید که می‌خواهید سفارش خرید بزرگی با قیمت ۱۰۰ دلار انجام دهید، اما بازار نقدینگی لازم برای انجام سفارش شما با قیمت مورد نظر را ندارد؛ در نتیجه، باید سفارشات فروش بعدی با قیمت بالاتر از ۱۰۰ دلار را بپذیرید تا سفارش شما انجام شود. این موضوع باعث می‌شود که میانگین قیمت خرید شما بالاتر از ۱۰۰ دلار شود. به این شرایط، اسلیپیج گفته می‌شود.

به عبارت دیگر، هنگامی که سفارشی ایجاد می‌کنید، صرافی به طور خودکار خرید یا فروش شما را با سفارشات محدود (Limit Order) موجود در دفتر سفارشات منطبق می‌کند. اوردربوک سفارش شما را با سفارشی که نزدیک‌ترین قیمت را دارد منطبق می‌کند؛ اما اگر حجم معاملات کافی با قیمت مورد نظر شما وجود نداشته باشد، قیمت سفارشات شما دائما افزایش می‌یابد. این فرایند باعث می‌شود سفارش شما با قیمتی متفاوت با قیمت مدنظر شما انجام شود. در عرصه رمزارزها، Slippage اتفاقی رایج در بازارسازهای خودکار و صرافی‌های غیرمتمرکز است. اسلیپیج ممکن است بیش از ۱۰ درصد قیمت مدنظر شما باشد؛ یعنی ممکن است مجبور باشید با بیش از ۱۰ درصد اختلاف قیمت، رمز ارز مورد نظر خود را بخرید.

اسلیپیج چگونه رخ می دهد؟

هنگامی که معامله‌گران سفارش‌های خود را داخل صرافی ثبت می‌کنند، معاملات با بهترین قیمت ممکن خریداری شده یا فروخته می‌شوند. قیمت یک ارز در بازار کریپتو ممکن است به سرعت تغییر کند و همین موضوع باعث می‌شود که امکان ایجاد لغزش در هر ثانیه از زمان شروع معامله تا پایان آن وجود داشته باشد. نتیجه‌ای که به دست می‌آید احتمال دارد برابر، مطلوب یا کمتر از قیمت مشخص شده باشد.

به‌عنوان مثال فرض کنید برای ارز دیجیتال سولانا قیمت پیشنهادی در یک صرافی به‌صورت ۱۵ دلار و ۱۵.۱۰ دلار تعیین شده است. از طرفی شما یک سفارش به ارزش ۱۰،۰۰۰ توکن solana می‌دهید که در قیمت ۱۵.۱۰ دلار انجام شود.

نتیجه نهایی می‌تواند برابر، مطلوب یا کمتر از قیمت اجرای مورد نظر باشد. به‌طور کلی برای این سفارش سه نوع لغزش ممکن است رخ دهد:

  • لغزش خنثی: اسلیپیج خنثی زمانی رخ می‌دهد که شما سفارش خود را ثبت کنید و معامله با قیمت تعیین شده یعنی ۱۵.۱۰ دلار معامله شود. در چنین حالتی معاملات طبق میل شما انجام می‌شود و هیچگونه لغزشی رخ نمی‌دهد.
  • لغزش مثبت: پس از این‌که شما سفارش خود را ثبت می‌کنید و بهترین قیمت در حال نوسان است، لغزش مثبت رخ می‌دهد. در چنین شرایطی بهترین قیمت به ۱۵.۰۵ دلار می‌رسد. یعنی بهترین قیمت از قیمت درخواستی شما ۰.۰۵ دلار کمتر است. در چنین شرایطی اصطلاحاً گفته می‌شود که اسلیپیج مثبت رخ داده است و ۵۰۰ دلار صرفه‌جویی می‌کند.
  • لغزش منفی: در لغزش از نوع منفی بهترین قیمت ارز قبل از ثبت سفارش به ۱۵.۲۰ دلار افزایش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی به ازای هر توکن ۰.۰۵ دلار اضافی به ارزش توکن افزوده می‌شود یا به اصطلاح ۵۰۰ دلار لغزش منفی متحمل می‌شود.

عوامل موثر بر Slippage کدامند؟

اسلیپیج ممکن است در معاملات تمام دارایی‌ها و بازارهای مختلف رخ دهد، اما وقوع آن در بازار کریپتو پیامدهای ناگواری دارد. زیرا رمزارزها دارای نوسان قیمت زیاد هستند و اغلب اوقات نقدینگی اندکی در بازار وجود دارد. نوسان قیمت و عدم وجود نقدینگی کافی قطعا دو دلیل اصلی وقوع اسلیپیج در بازار کریپتو است. در ادامه به بررسی این دو دلیل می‌پردازیم.

نوسان قیمت

معامله‌گر ممکن است سفارشی را با قیمت مورد انتظار خود وارد کند. اما در بازار پرنوسان کریپتو، ممکن است در فاصله زمانی سفارش‌گذاری معامله‌گر و هنگام انجام آن سفارش، شاهد نوسان قیمت چشمگیری باشیم.

نقدینگی اندک

تصور کنید که معامله‌گر قصد دارد رمزارزی را با قیمت مشخص بخرد یا بفروشد. ممکن است در قیمت مدنظر معامله‌گر، نقدینگی کافی در سمت دیگر سفارش وجود نداشته باشد و سفارش تکمیل نشود. به منظور تکمیل و انجام سفارش، معامله باید با قیمتی انجام شود که نقدینگی کافی وجود داشته باشد. این شرایط ممکن است باعث شود که معامله با قیمتی انجام شود که تفاوت چشمگیری با قیمت مدنظر معامله‌گر دارد.

دلایل بالا و پایین شدن اسلیپیج چیست؟

همه بازارهای مالی از دو گروه خریدار و فروشنده تشکیل می‌شوند. هر دوی این گروه‌ها نقش بسیار مهمی در سرپا نگه داشتن بازار دارند و باید بین آن‌ها تعادل وجود داشته باشد. در غیر این صورت بازار دچار مشکلات نوسانی خواهد شد. اگر تعداد خریداران و فروشندگان با هم برابر نباشد، سفارش‌ها به‌طور کامل اجرا نمی‌شود و این موضوع باعث می‌شود که لغزش رخ دهد.

Slippage

در واقع نوسانات بازار و نقدینگی پایین به‌عنوان دو عامل اصلی ایجاد لغزش در بازار هستند. نوسانات بازار باعث بروز تغییر ناگهانی در اسپرد (spread: بهترین قیمت پیشنهادی و فروش) شود. قیمت ارزهای دیجیتال تحت تأثیر عوامل مختلفی تغییر پیدا می‌کند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها حجم معاملات است. پس اگر این مقدار از میزان مورد نیاز کمتر باشد باعث ایجاد نوسانات شدید و لغزش در بازار می‌شود.

حجم معاملات به‌عنوان یک شاخصه مهم برای نقدینگی در بازار به شمار می‌رود. نقدینگی باعث می‌شود که تریدرها به دارایی‌های خود دسترسی کامل داشته باشند و در نتیجه بتوانند معاملات خود را با سرعت بالاتری انجام دهند. اگر شرایط بازار را به‌گونه‌ای دیدید که حجم معاملات به شدت پایین است و نقدینگی کم است مطمئن باشید که درصد لغزش افزایش خواهد یافت. بنابراین می‌توان گفت که نوسانات بازار و نقدینگی دو عاملی هستند که باعث بالا و پایین شدن اسلیپیج می‌شوند.

محدوده اسلیپیج چیست؟

بسیاری از پلتفرم‌های معاملاتی نظیر صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز رمزارزها به معامله‌گران امکان می‌دهند تا محدوده اسلیپیج (Slippage Tolerance) را تعیین کنند. به عبارت دیگر، این پلتفرم‌ها به معامله‌گران امکان می‌دهند تا در صورتی که اسلیپیج بیشتر از درصد خاصی افزایش یافت، از انجام معاملات جلوگیری به عمل آورند.

به تفاوت قیمت مدنظر معامله‌گر در زمان سفارش‌گذاری و قیمتی که هنگام انجام معامله می‌پذیرند، محدوده اسلیپیج گفته می‌شود. پلتفرم‌های معاملاتی معمولا محدوده اسلیپیج را بر حسب درصدی از ارزش کل معامله بیان می‌کنند.

چطور تاثیر اسلیپیج در معاملات خود را کاهش دهیم؟

همان طور که اشاره کردیم اسلیپیج در تمام بازارهای مالی رخ می‌دهد و گریز از آن اجتناب‌ناپذیر است. با این حال، چندین راهکار ساده وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید تاثیر لغزش در معاملات خود را کاهش دهید. این راهکارها عبارت‌اند از:

انجام معاملات در بازارهای کم ریسک

اولین راهکار برای کاهش تاثیر لغزش در معاملات این است که در بازارهای کم ریسک معامله کنید. منظور از بازار کم ریسک بازاری است که نوسان کمی داشته باشد و در عوض میزان نقدینگی بالا باشد. در چنین شرایطی تعداد معامله‌گران افزایش می‌یابد و شما می‌توانید با آرامش بیشتری معاملات خود را انجام دهید. دقت داشته باشید که در زمان‌های حساس بازار، از انجام معاملات پرهیز کنید. بهتر است به بازار اجازه دهید که روند خود را مشخص کند تا شما بتوانید بدون گیر افتادن در دام اسلیپیج، معاملات خود را انجام دهید.

تعیین کردن حد سود و حد ضرر

یکی دیگر از راه‌های موثر برای جلوگیری از خطر لغزش استفاده از استاپ لاس (stop loss) است. این فرایند به شما این امکان را می‌دهد که معاملات خود را بیمه کنید و در قیمت تعیین شده از آن خارج شوید. در واقع شما هنگام انجام معاملات باید تعیین کنید که معامله در چه قیمت‌هایی به پایان برسد. این کار باعث می‌شود که سفارش با قیمت مشخص شده تکمیل شده و از لغزش جلوگیری شود.

پرهیز از معامله کردن در شرایط خاص بازار

معمولاً هر بازاری قانون و قواعد خاص خود را دارد. اغلب بازارهای مالی در روزهای تعطیل یعنی یکشنبه، حجم معاملات کمتری دارند و معامله در چنین شرایطی اصلاً ایده‌آل نیست. همچنین در شرایطی مثل جلسات فدرال، تعیین نرخ بهره و رویدادهای مهم نباید معامله‌ای انجام دهید. چرا که بازار ممکن است پس از پایان این رویدادها تغییر جهت داده و شما را دچار دردسر کند. پس با پرهیز از معامله کردن در شرایط خاص بازار می‌توانید از اسلیپیج جلوگیری کنید.

معاملات کوچک انجام دهید

از انجام معاملات با حجم بزرگ خودداری کنید. سعی کنید معاملات خود را به سفارشات کوچک‌تر تقسیم کنید. در واقع شما می‌توانید سفارشات خود را در پوزیشن‌های مختلف انجام دهید. همچنین باید دقت داشته باشید که معاملاتی بزرگتر از حجم موجود در صرافی مورد نظر انجام ندهید. با انجام این کارهای ساده می‌توانید از تاثیر لغزش در امان بمانید.

درصد معمول اسلیپیج چقدر است؟

درصد معمول اسلیپیج که اصطلاحاً تحمل لغزش نامیده می‌شود یک موضوع مهم و تاثیرگذار روی معاملات تریدرها است. درصد تحمل لغزش بر اساس درصدی از ارزش کل معامله تنظیم می‌شود. صرافی ارز دیجیتال به کاربران خود این امکان را می‌دهد که بتوانند سطح تحمل لغزش معاملات را به‌صورت دستی تنظیم کنند. نرخ تحمل لغزش در حالت پیش فرض بین ۰.۱۰ تا ۲٪ تعیین می‌شود. شما با استفاده از قابلیت تنظیم دستی می‌توانید درصد آن را تغییر دهید.

اسلیپیج

اسلیپیج و اهمیت آن در معاملات ارز دیجیتال

اسلیپیج یکی از حالت‌های مهم و تاثیرگذار در بازارهای مالی است. این حالت در همه بازارهای مالی رخ می‌دهد و هیچ راهی برای متوقف کردن آن وجود ندارد. این موضوع معاملات تریدرها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین معامله‌گران باید درصد آن را به حداقل برسانند.

در این مقاله به معرفی Slippage پرداختیم و بررسی کردیم که مهم‌ترین راهکارهای کنترل اسلیپیج چیست. اگر به فکر دارایی‌های خود هستید و می‌خواهید معاملات بهتری انجام دهید باید لغزش را جدی بگیرید. البته نیاز نیست نگران باشید چون با استفاده از راهکارهایی که در این مقاله معرفی کردیم می‌توانید معاملات خود را هوشمندانه‌تر انجام دهید و از قرار گرفتن در معرض خطر جلوگیری نمایید.

اسلیپیج کریپتو در صرافی‌های غیرمتمرکز

Slippage

صرافی‌های غیرمتمرکز مزایای چشمگیری نسبت به صرافی‌های متمرکز دارند. انجام معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز برخلاف صرافی‌های متمرکز مستلزم بررسی‌های مرتبط با احراز هویت (KYC) نیست.

اما یکی از نقاط ضعف مهم و بزرگ صرافی‌های غیرمتمرکز در مقایسه با صرافی‌های متمرکز این است که در این نوع صرافی‌ها شاهد اسلیپیج بیشتری هستیم. دلیل این موضوع چیست؟

معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز مبتنی بر قراردادهای هوشمند است. بدین ترتیب، برخلاف صرافی‌های متمرکز، معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز همان لحظه پردازش نمی‌شوند. در عوض، همانند تمام تراکنش‌های موجود در بلاکچین، در پردازش معاملات مذکور نیز تاخیر وجود دارد.

هرچه تاخیر بین تایید تراکنش و اجرای تراکنش بیشتر باشد، فرصت وقوع اسلیپیج نیز بیشتر می‌شود.

محاسبه اسلیپیج کریپتو در صرافی‌های غیرمتمرکز دقیقا همانند سایر پلتفرم‌های معاملاتی است. برای مثال، فرض کنید می‌خواهید به ارزش ۵۰۰ توکن USDC، اتریوم خریداری کنید. صرافی یونی‌سواپ قیمت خرید اتریوم را به شما نشان می‌دهد. یونی‌سواپ هم‌چنین به شما امکان می‌دهد تا محدوده اسلیپیج را مشخص کنید و حداقل مقدار اتریوم پس از کسر حداکثر اسلیپیج را نشان می‌دهد.

نحوه اجتناب از اسلیپیج در صرافی غیرمتمرکز

اسلیپیج

نکات زیر روش‌هایی هستند که به معامله‌گران کمک می‌کنند تا از وقوع اسلیپیج در صرافی‌های غیرمتمرکز اجتناب کنند.

پرداخت کارمزد گس بیشتر

به منظور اجرای تراکنش در شبکه‌های بلاکچین نظیر شبکه اتریوم، کاربران باید به تاییدکنندگان حاضر در شبکه کارمزد پرداخت کنند. به این کارمزد، «کارمزد گس» گفته می‌شود و تاییدکنندگان را تشویق می‌کند تا:

  • ۱- رمزارزهای خود را به منظور ایمن‌سازی شبکه، سهام‌گذاری (Stake) کنند. (در شبکه‌های بلاکچین مبتنی بر گواه اثبات سهام)
  • ۲- توان محاسباتی و پردازشی خود را ارائه دهند تا به ایمن‌سازی شبکه بپردازند. (در شبکه‌های بلاکچین مبتنی بر گواه اثبات کار)

هنگامی که کاربر، تراکنش خود را در بلاکچین ثبت می‌کند، تراکنش مذکور به صف تراکنش‌های در انتظار تایید افزوده می‌شود.

معامله‌گران برای کاهش اسلیپیج در صرافی‌های غیرمتمرکز می‌توانند اقداماتی را انجام دهند تا سرعت پردازش تراکنش‌های آنها افزایش یابد. بدین منظور، معامله‌گران می‌توانند کارمزد بیشتری پرداخت کنند تا تراکنش آنها در صف تراکنش‌های در انتظار تایید در اولویت قرار بگیرد. معامله‌گران می‌توانند از وبسایت‌هایی نظیر اتراسکن (Etherscan) استفاده کنند تا متوجه شوند که باید چه مقدار کارمزد پرداخت کنند تا تراکنش آنها در اولویت قرار بگیرد.

انجام معامله در صرافی غیرمتمرکز مبتنی بر شبکه لایه دوم

در حال حاضر اکثر صرافی‌های غیرمتمرکز بر بستر شبکه‌های بلاکچین لایه اول اجرا می‌شوند. برای مثال، بسیاری از معاملات صرافی یونی‌سواپ بر بستر شبکه اتریوم انجام می‌شوند. هنگامی که شبکه اتریوم با ازدحام مواجه می‌شود، ممکن است سرعت انجام معاملات در صرافی یونی‌سواپ کاهش یافته و احتمال وقوع اسلیپیج افزایش یابد.

هرچند، شبکه‌های لایه اول نظیر اتریوم نیز دارای راهکارهای مقیاس‌پذیری مختص به خود هستند. یکی از شناخته‌شده‌ترین این راهکارها، شبکه پالیگان (Polygon) است. پالیگان یکی از زنجیره‌های جانبی است که به موازات اتریوم اجرا می‌شود. تراکنش‌ها در این شبکه به سرعت پردازش می‌شوند، زیرا پردازش تراکنش‌ها در زنجیره اصلی رخ نمی‌دهد. پالیگان نمونه‌ای از پروتکل‌های لایه دوم به شمار می‌آید.

بدین ترتیب، معامله‌گران می‌توانند صرافی‌های غیرمتمرکز مبتنی بر شبکه لایه دوم را برگزینند. این انتخاب به معنای تراکنش‌های سریعتر، احتمال کمتر وقوع اسلیپیج و پرداخت کارمزد کمتر است. معامله‌گران می‌توانند از صرافی‌هایی نظیر کوییک‌سواپ (Quickswap) استفاده کنند که بر بستر پالیگان توسعه یافته است.

از طرف دیگر، معامله‌گران همچنین می‌توانند در اکثر صرافی‌های غیرمتمرکز، محدوده اسلیپیج را تعیین کنند. محدوده کوچک اسلیپیج ممکن است مانع از انجام تراکنش شود. اما از ضررهای زیاد و غیرمنتظره ناشی از اسلیپیج جلوگیری می‌کند.

نحوه برطرف‌سازی خطای اسلیپیج در صرافی‌های غیرمتمرکز 

خطای “insufficient liquidity for this trade” یکی از ارورهای رایج، هنگام معامله توکن‌های با ارزش بازار پایین است. این خطا به معنای این است که نقدینگی موجود در آن صرافی غیرمتمرکز، عمق کافی برای تایید سفارش شما را ندارد. برای برطرف‌ کردن این خطا سه راه دارید: ۱- دکس دیگری انتخاب کنید. ۲- درصد اسلیپیج را افزایش دهید. ۳- مبلغ معامله را کاهش دهید. 

برای پیدا کردن دکس‌های دیگر کافی است به وبسایت‌هایی همچون کوین مارکت کپ، کوین گکو و دیفای لاما مراجعه کنید. سپس ارزش کل قفل‌شده توکن خود را در چند صرافی غیرمتمرکز با یکدیگر مقایسه کنید، داده‌های تراکنش را در رابط کاربری سایت وارد کنید و مشاهده کنید که این معامله در کدام صرافی غیرمتمرکز با لغزش کمتر انجام خواهد شد. 

اگر توکن در دکس دیگر فهرست نشده یا اصرار به انجام معامله در دکس فعلی دارید و نمی‌توانید مبلغ معامله را کاهش دهید، پس باید درصد اسلیپیج را افزایش دهید. در این صورت باید اسلیپیج را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد تنظیم کنید. اما اگر می‌توانید مبلغ را به اندازه موجودی استخر نقدینگی کاهش داده و با درصد اسلیپیج پایین‌تر معامله کنید. 

نحوه کاهش اسلیپیج در صرافی‌های متمرکز

همانند صرافی‌های غیرمتمرکز، معامله‌گران در پلتفرم‌های معاملاتی سنتی نظیر صرافی‌های متمرکز نیز می‌توانند اسلیپیج را کاهش دهند. در ادامه به مواردی که می‌توان با استفاده از آنها به کاهش اسلیپیج پرداخت را بررسی می‌کنیم.

استفاده از سفارشات لیمیت

هنگام انجام معاملات در صرافی‌های سنتی یا همان متمرکز رمزارزها، معامله‌گران می‌توانند از اقدامات مختلف بهره ببرند تا احتمال ضرر ناشی از اسلیپیج را به حداقل برسانند. در قدم اول، معامله‌گران می‌توانند به جای خرید با قیمت فعلی بازار، از سفارشات لیمیت استفاده کنند. سفارشات لیمیت ممکن است تکمیل و انجام نشوند، اما در مقابل هرگز با اسلیپیج نیز مواجه نخواهند شد.

انجام معاملات در دوره‌ای که نوسان کاهش یافته است

سرمایه‌گذاران می‌توانند در ساعاتی از روز به انجام معاملات خود بپردازند که معمولا با نوسان زیاد همراه نیست. برای مثال، از انجام معاملات هنگام تقاطع زمانی آمریکا و حوزه اتحادیه اروپا یا هنگامی که بازار آمریکا به فعالیت می‌پردازد، خودداری کنید. هم‌چنین توصیه می‌شود از انجام معاملات هنگام رویدادهای مهم نظیر عرضه اطلاعات مهم اقتصادی یا رویداد بانک مرکزی خودداری کنید.

شکستن معاملات بزرگ به معاملات کوچکتر

اگر معامله‌گران درصدد خرید یا فروش مقدار قابل توجهی رمزارز هستند، بهتر است تراکنش بزرگ خود را به چند تراکنش کوچکتر تقسیم کنند. با تفکیک معاملات بزرگ به چندین معامله کوچک، معامله‌گران می‌توانند تاثیر تراکنش خود بر بازار و ضررهای بالقوه ناشی از اسلیپیج را کاهش دهند.

آیا سرمایه‌گذاران باید نگران اسلیپیج کریپتو باشند؟

Slippage

اطلاع و شناخت از اسلیپیج در عرصه کریپتو و نحوه کاهش خطرات آن برای تمام افراد حاضر در بازار رمزارز سودمند است. اما بعضی از افراد بیشتر از سایرین باید مراقب اسلیپیج باشند.

برای سرمایه‌گذاران کریپتو که به طور دائم به انجام تراکنش‌های رمزارز نمی‌پردازند و به دنبال نگهداری رمزارزهای خود برای مدت طولانی هستند، احتمالا اهمیتی ندارد که اسلیپیج آنها منفی ۰.۵٪ باشد یا منفی ۰.۲۵٪. این مقدار اسلیپیج اندک در مقایسه با سود سرمایه‌گذاری بلندمدت آنها مقدار ناچیزی به شمار می‌رود.

برای سرمایه‌گذاران بزرگتر، ضرر ۰.۲۵٪ یا ۰.۵٪ برابر است با از دست دادن مقدار قابل توجهی سرمایه. بنابراین صرف زمان و تلاش برای به حداقل رساندن اسلیپیج می‌تواند برای این افراد ارزشمند باشد.

در این بین، معامله‌گرانی که به تعداد زیاد به انجام تراکنش می‌پردازند نیز باید اقدامات لازم برای به حداقل رساندن ضررهای مرتبط با اسلیپیج را انجام دهند. چندین ضرر ۰.۲۵٪ در یک روز می‌تواند سود سرمایه‌گذاری این افراد را از بین ببرد.

جمع‌بندی:

زمانی که قیمت یک ارز دیجیتال نوسان دارد یا نقدشوندگی پایینی دارد، اسلیپیج اتفاق می‌افتد. این مفهوم به اختلاف میان قیمت مدنظر شما و قیمت اجرای سفارش اشاره می‌کند. Slippage در تمامی بازارها، به خصوص بازار کریپتو وجود دارد؛ پس دانستن این که اسلیپیج چیست و درک نحوه کارکرد آن، می‌تواند قدم مهمی برای سرمایه گذاری هوشمندانه‌تر باشد. در این مقاله به معرفی این مفهوم پرکاربرد پرداختیم و روش‌هایی برای به حداقل رساندن آن معرفی کردیم.

سوالات متداول:

+اسلپیج در کریپتو چیست؟

اسلیپیج در بازار رمزارزها زمانی رخ می‌دهد که تریدرها معامله خود را با قیمتی متفاوت نسبت به قیمت درخواستی خود انجام می‌دهند. این اختلاف قیمت معمولا به دلیل نوسانات بازار یا کمبود نقدینگی رخ می‌دهد.

+چطور اسلپیج را در معاملات کاهش دهیم؟

راهکارهای بسیاری برای مقابله با اسلپیج در کریپتو وجود دارد. استفاده از سفارشات لیمیت، معامله در بستر شبکه‌های لایه دوم، پرداخت کارمزد بیشتر و پرهیز از ترید در نوسانات بازار از جمله این راهکارها هستند.

0 0 رای ها
امتیازدهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا
هلدینگ سیمیا می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن اعلان ها
اجازه دادن به اعلان‌ها