هدف از طراحی و ایجاد ارز دیجیتال کوانت (Quant) برطرف کردن چالش ارتباط میان بلاکچینها است. به عبارتی دیگر این پلتفرم امکان اتصال بلاکچینهای مختلف و همکاری متقابل آنها با همدیگر را فراهم میکند. علاوهبراین، در بلاکچین کوانت میتوان نرمافزارهای متنوعی را نیز تعریف کرد. به منظور این کار، تیمهای توسعهدهنده برای استفاده از امکانات این شبکه باید توکن QNT را خریداری کنند.
آیا تا کنون به جذابیت و پیچیدگی فناوری بلاکچین فکر کردهاید؟ تا به حال قابلیتها و امکانات شبکههای بلاکچینی مختلف را با یکدیگر مقایسه کردهاید؟ فکر کردن به پاسخ این سؤالات باعث میشود تا وسوسه استفاده از امکانات شبکههای بلاکچینی مختلف در کنار هم و به طور همزمان در ذهن انسان ایجاد شود. فکر میکنید راهی برای استفاده همزمان از این امکانات وجود دارد؟ پاسخ مثبت است؛ اما برای اینکه با چگونگی آن آشنا شوید باید ابتدا به دنبال پاسخی برای سوال شبکه کوانت چیست بگردید.
ارز کوانت به عنوان رمز ارزی بر بستر اتریوم، توکن مخصوص شبکه کوانت (Quant) است. شبکه کوانت نیز راهی آسان برای اتصال شبکههای بلاکچینی به یکدیگر و همکاری آنها به شیوهای کاربردی ارائه میدهد. در واقع این شبکه شرایطی ایجاد میکند تا چند شبکه بلاکچینی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق عملکرد شبکه کوانت خواهیم پرداخت و توضیح میدهیم که ارز دیجیتال کوانت چیست و چه کاربردی دارد.
فهرست محتوا
شبکه کوانت چیست؟
شبکه (Quant) یکی از شبکههای بلاکچینی است که در برخی موارد نسبت به شبکههای هم رده خود تفاوت دارد. این شبکه قصد دارد از طریق سیستم عامل خاص و تعامل پذیر خود، شبکههای بلاکچینی مختلف را به یکدیگر متصل کند. سیستم عامل (Operating System) در یک شبکه به عنوان یک رابط برای برقراری ارتباط بین اجزای مختلف سیستم فعالیت میکند. سیستم عاملی که در شبکه کوانت کار میکند “Overledger” نام دارد و وظیفه اصلی آن، برقراری یک رابط همکاری بین بلاکچینهای مختلف است.
اما ویژگی بارز شبکه Quant چیست؟ این شبکه بر خلاف شبکههای بلاکچینی دیگر، یک پروژه متن باز نیست. این موضوع، خود به تنهایی میتواند عامل تأثیرگذاری در آینده ارز کوانت باشد. علاوه بر این، متن باز نبودن این شبکه باعث میشود تا کدهای پروژه در اختیار خود کاربران نباشد. بنابراین اکثر فناوریهای این شرکت حق مالکیت دارند و جهت استفاده از آنها باید مجوز تهیه کنید.
نقطه عطف فعالیت شبکه Quant در ارائه خدمات به سازمانهای مختلف متمرکز است؛ اما توسعه دهندگان این پلتفرم یک هدف اصلی را دنبال میکنند که در ادغام شبکههای بلاکچینی خلاصه میشود. این شبکه در حال حاضر از بلاکچینهایی مثل اتریوم، بیت کوین، ریپل، استلار، بایننس چین، کانستلیشن و آیوتا پشتیبانی میکنند.
تیم توسعهدهنده کوانت و اهداف آن
برای آشنایی بیشتر با این پروژه باید بدانیم که هدف کوانت چیست. همانطور که کمی قبل هم گفتیم، تارگت و هدف اصلی شبکه کوانت و تیم توسعه دهنده آن، سازمانها، شرکتهای بزرگ، تشکیلات اقتصادی و کسب و کارهای موفق هستند. در واقع میتوان این گونه گفت که این شبکه قصد دارد تا به گردش اطلاعات و همکاری بلاکچینها به روشی ساده کمک کند. به عبارتی، تیم توسعه دهنده این شبکه قصد دارد تا روشی کاربردی و آسان برای همکاری دفترکلهای توزیع شده در بازار عرضه کند.
فردی به نام گیلبرت وردیان (Gilbert Verdian) به عنوان یکی از اصلیترین بنیانگذاران این شبکه در این پروژه نقش دارد. این فرد شخصی فعال و سرشناس در زمان خود بود که مدیریت وزارت دادگستری انگلیس و افسری ارشد امنیت اطلاعات در شرکتی به نام وکالینک (Vocalink) را در کارنامه دارد. یکی دیگر از بنیانگذاران این شرکت، پائولو تاسکا (Paolo Tasca) است که در زمینه سیستمهای توزیع شده فعالیت داشته است.
پیتر ماریروسان (Peter Marirosans) به عنوان سرپرست فنی این تیم، یکی از افرادی است که سالها در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت داشته است. او سالهای زیادی به عنوان تحلیلگر، مدیر شبکه و توسعه دهنده در پروژههای مختلف فعالیت داشته است.
لارا وردیان (Lara Verdian) به عنوان مدیر ارشد عملیاتی شبکه کوانت با سابقه کار در شرکتهایی مثل “Deloitte” و “Intercept” عضو دیگر تیم توسعه دهنده این شبکه است. همچنین گاگیک آلاوردیان (Gagik Alaverdian) نیز به عنوان یکی دیگر از مدیران ارشد عملیاتی این شبکه است. او قبل از کار در این شرکت به مدت ۲۴ سال در شرکت کامپیوتری “Advance Computer Care” فعالیت داشته است.
اگر بخواهیم توضیح دهیم که یکی از نوآوریهای تیم توسعه دهنده شبکه Quant چیست، میتوانیم به موضوع ایجاد برنامههای چند زنجیرهای توسط این تیم اشاره کنیم. شبکه کوانت تیم خود را قادر ساخت تا اپلیکیشنهایی به نام “MApps” ایجاد کند. این شبکهها برنامههای غیر متمرکز چند زنجیرهای هستند که با در اختیار داشتن مقدار مشخصی توکن QNT ایجاد میشوند.
سیستم عامل اورلجر (Overledger OS)
Overledger OS یک سیستم عامل بلاکچینی تعامل پذیر است. کاربران میتوانند با استفاده از این سیستم عامل، به صورت همزمان با چندین بلاکچین مختلف تعامل داشته باشند. اورلجر قرار است به ویندوزی برای شبکههای بلاکچینی آینده تبدیل شود.
در حالی که شبکه کوآنت جزئیاتی از نحوه فعالیت سیستم عامل اورلجر ارائه نکرده است، اطلاعات صفحه «سوالات متداول یا همان (FAQ)» وبسایت رسمی آن نشان میدهد که Overledger بر پایه تکنولوژی کوبرنتیز (Kubernetes)، یکی از پروژههای متنباز گوگل، توسعه یافته است. با استفاده از کوبرنتیز، یک اپلیکیشن میتواند بدون مشکل میزبان هزاران کاربر باشد؛ زیرا با این تکنولوژی، شبکهای از نودها به صورت اتوماتیک به ارورهای آن اپلیکیشن رسیدگی میکنند.
همانند بسیاری از نرم افزارهای رایانهای، برای استفاده از سیستم عامل اورلجر هم باید هزینه آن را پرداخت کنید. افراد و شرکتهایی که قصد دارند از این سیستم عامل استفاده کنند، باید برای خرید مجوز ۱ ساله آن اقدام کنند. این هزینه برای اشخاص ثابت و برای شرکتها متغیر است و به عوامل مختلف (مانند اندازه شرکت) بستگی خواهد داشت. دریافت این مجوزها به کاربران و شرکتها اجازه میدهد با استفاده از سیستم عامل اورلجر اپلیکیشنهای چند زنجیرهای یا mApps ایجاد کنند.
تعریف اپلیکیشنهای چند زنجیرهای
MApps یا همان برنامههای چند زنجیرهای، برنامههایی هستند که روی چندین بلاکچین مختلف ایجاد میشوند. در حالی که برنامههای غیرمتمرکز یا “dApps” همیشه روی یک بلاکچین ساخته میشوند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که میزان کارایی و سرعت Mappsها به بلاکچینهای مورد استفاده بستگی دارد. در نتیجه، یک برنامه چند زنجیرهای ایجاد شده ممکن است بخشهای خوب و مثبت دو بلاکچین را در ساختار خود داشته باشد. همچنین شما به عنوان یک کاربر در شبکه کوانت میتوانید دادهها و اپلیکیشنهای چند زنجیرهای خود را در “بازار شبکه اورلجر” یا over ledger Network Marketplace بفروشید.
اپلیکیشنهای چند زنجیرهای که به mApps شناخته میشوند به برنامههایی گفته میشود که روی چند بلاکچین مختلف ساخته شدهاند. این در حالی است که برنامههای غیر متمرکز یا dApps همیشه روی یک بلاکچین (مانند اتریوم) توسعه داده میشوند. هر mApp شامل قراردادهای تریتی (Treaty Contracts) است. این قراردادها در واقع نرمافزارهای پیشرفتهای هستند که به قراردادهای هوشمند موجود در بلاکچینهای متفاوت، اجازه همکاری میدهند.
از آن جایی که اپلیکیشنهای چند زنجیرهای روی بلاکچینهای متفاوت ساخته میشوند، سرعت و میزان کارآمدی آنها به بلاکچینهای مورد استفاده بستگی خواهد داشت. برای مثال اگر با استفاده از اتریوم و سولانا (Solana) یک mApp بسازید، قسمتی از اپلیکیشن که روی بلاکچین اتریوم ساخته شده ۱۵ تراکنش در ثانیه، و قسمتی که روی سولانا ساخته شده توانایی پردازش تقریبا ۶۵ هزار تراکنش در ثانیه را خواهد داشت.
این نوع ساختار به اشخاص و شرکتها اجازه میدهد برای توسعه اپلیکیشنهای چند زنجیرهای، از بهترین بخشهای هر بلاکچین استفاده کنند. برای مثال میتوان در یک mApp از سرعت بلاک چین سولانا برای پردازش تراکنشها، و از امنیت بلاک چین بیتکوین برای انجام پرداختها استفاده کرد. علاوهبراین، شبکه کوآنت نتورک به اشخاص و شرکتها اجازه میدهد اپلیکیشنهای چند زنجیرهای و دادههای خود را در بازار شبکه اورلجر (Overledger Network Marketplace) به فروش برسانند.
ارز دیجیتال کوانت QNT
برای معرفی رمز ارز Quant خوب است قبل از هر چیز بدانید که این ارز دیجیتال، نوعی توکن بر بستر شبکه اتریوم و با استاندارد ERC20 است. به این رمز ارز، ارز دیجیتال Quant یا QNTنیز میگویند. ایجاد هر چیزی در شبکه کوانت توسط تیم توسعه دهنده آن، نیازمند خرید مجوز QNT است. به عبارت دیگر، میتوان اینگونه گفت که دسترسی به شبکه و پلتفرم Over Ledger توسط اکوسیستم کوانت، تنها با خرید توکن QNT امکانپذیر است.
بنابراین این ارز دیجیتال بخش مهم و تأثیرگذاری از شبکه است که ارزشهای آن را به اشتراک میگذارد و از آن به شیوه خود حمایت میکند. یکی دیگر از مهمترین کاربردهای توکن کوانت این است که معمولا برای خرید سرویسها، محصولات و برای پرداخت هزینه لایسنس شبکه کوانت استفاده میشود.
کارکرد شبکه Quant چیست؟
احتمالا تا کنون متوجه شدهاید که مهمترین کارکرد شبکه کوانت چیست. بله، کاملا درست است. برقراری ارتباط بین بلاکچینهای مختلف به شیوهای کارآمد و ساده مهمترین کارکرد این شبکه است. اما علاوه بر این، شبکه کوانت میتواند به ایجاد لایههای مختلف بپردازد. این لایههای ایجاد شده میتواند شامل پیامرسانی، فیلترینگ، سفارش و لایههای تراکنش باشد که عملکرد آنها به شکل زیر خلاصه میشود:
- مدیریت ذخیره تراکنشها در لایه تراکنش
- وجود اطلاعاتی مثل دادههای تراکنشها و قراردادهای هوشمند در لایه پیامرسانی
- کنترل پیامها (مخصوصا پیامهای شامل اطلاعات تراکنش) در لایه فیلترینگ و سفارش
یکی دیگر از ویژگیهای پلتفرم کوانت این است که شرایط برقراری ارتباط سیستمهای بانکی با یکدیگر را فراهم میکند. این پلتفرم نیازی به کد نویسی ندارد زیرا ایجاد داراییهای جدید در دفتر توزیع شده متصل را مجاز اعلام کرده است.
از دیگر کاربردهای شبکه کوانت که در برنامه بلند مدت تیم توسعه دهنده و رودمپ پیشروی آن قرار دارد، میتوان به ورود به بخشهای مختلفی مثل خدمات مالی، زنجیره تأمین و مراقبتهای بهداشتی اشاره کرد. مثلا برنامه کاربردی “Quant Health” یکی از همین برنامههاست. این برنامه در مؤسسات بهداشتی و برای ردیابی پروندههای الکترونیکی بهداشت و سلامت مورد استفاده قرار میگیرد.
سرمایهگذاران و همکاران پروژه کوانت
حال که میدانید شبکه کوانت چیست و چه اهدافی را دنبال میکند، فرصت خوبی است تا بدانیم که حوزههای همکاری سایر شرکتها با کوانت چیست. شعار اصلی شبکه کوانت «انقلاب در نحوه اتصال جهان» است و بر اساس همین شعار با پلتفرمهای مختلف زیادی همکاری داشته است. بسیاری از این همکاریها به منظور قرار دادن امکانات و محصولات مختلف در اختیار شرکتهایی است که توانایی و قصد ایجاد شبکه بلاکچینی مستقل را ندارند. بنابراین شبکه کوانت شرایطی را ایجاد میکند تا تمام افراد بدون دردسر بتوانند از قابلیتهای فناوری بلاکچین استفاده کنند.
آمازون
شرکت آمازون (Amazon AWS) دارای یک شریک جهانی تحت عنوان “AWS Partner Network” یا “APN” است. خبر همکاری شبکه کوانت با پلتفرم جهانی APN برای اولین بار در مارس ۲۰۱۹ منتشر شد. این همکاری فواید مخصوص به خود را به دنبال داشت. برای مثال برای میلیونها کاربری که از AWS و سرویسهای وب آمازون استفاده میکردند، این امکان ایجاد شد تا بتوانند با استفاده از محصول اورلجر شبکه کوانت، اپلیکیشنهای چند زنجیرهای خود را ایجاد کنند.
Pay.UK
شرکت Pay.UK شرکتی پیشرو در زمینه پرداختهای غیرتجاری و تراکنشهای بین مشتریان، سازمانهای دولتی و کسب و کارهای مختلف است. این شرکت تراکنشهایی مثل حقوق، مالیات، قبوض، پرداختهای اینترنتی و سایر تراکنشهای عادی را ممکن میسازد. حال شاید از خودتان بپرسید که فایده همکاری این شرکت با شبکه کوانت چیست؟ شبکه کوانت میتواند در زمینه تحول در صنعت پرداخت، ارتقای کلی سرویس و حفظ یکپارچگی خدمات شرکت Pay.UK به آن کمک کند.
همکاری شبکه کوانت با شرکت کرادز از سال ۲۰۱۸ شروع شد. هدف اصلی این همکاری اتصال شبکه B2B یا «بیزینس به بیزینس» این شرکت با بلاکچینهای مختلف بود. شرکت کرادز در زمینه دیجیتالی کردن زنجیره تأمین جهانی فعالیت میکند. هدف اصلی آن نیز این است که از طریق اتصال با بلاکچین بتواند سرعت، اقتصاد و کارایی زنجیره تأمین جهانی را بهبود بخشد.
کیف پولهای شبکه کوانت
اگر به خاطر داشته باشید در قسمتهای قبل گفتیم که ارز دیجیتال کوانت توکنی بر پایه اتریوم است. بنابراین تمام والتهایی که از استانداردهای اتریومی پشتیبانی کنند، برای نگهداری و خرید و فروش این توکن نیز قابل استفاده هستند. برای مثال کیف پولهای اکسودوس (Exodus) و اتمیک والت (Atomic Wallet) جزو محبوبترین والتهایی هستند که میتوان از آنها به عنوان کیف پول های ارز کوانت استفاده کرد.
در بین کیف پولهای سخت افزاری نیز، والتهایی مثل ترزور (Trezor) و لجر (Ledger) از این توکن پشتیبانی میکنند. چند نمونه دیگر از والتهایی که برای خرید، فروش و نگهداری ارز کوانت میتوان از آنها استفاده کرد به تفکیک شامل این موارد است:
- والت موبایلی Coinomi
- والت موبایلی Coinbank
- والت دسکتاپی BitPanda
- والت دسکتاپی FreeWallet.Io
آینده کوانت
شبکه کوانت تا کنون یکی از شبکههای جاهطلب و متفاوت در دنیای کریپتوکارنسی بوده است که اهداف خلاقانه خود را به خوبی دنبال کرده است. توسعه دهندگان این شبکه قادرند تا قراردادهای هوشمند خود را به شکلی طراحی کنند که روی تعداد مشخصی از بلاکچینها قابل اجرا باشد. همچنین درباره مسیر پیشرفت شبکه کوانت میتوان به این نکته اشاره کرد که رقابت در حوزه بلاکچین با شرکتهای عظیمی مثل مایکروسافت یا اپل جزو اهداف بلند مدت این شبکه است.
از اهداف بلند مدت کوانت، تبدیلشدن به رقیبی برای اپل یا مایکروسافت در حوزه بلاکچین است. در واقع کوانت نتورک شباهت چندانی به سایر پروژههای رمز ارزی ندارد و از نظر نوع فعالیت، به غولهای تکنولوژی سیلیکونولی (Silicon Valley) نزدیکتر است.
بر اساس گفتههای مدیر عامل این شبکه، گیلبرت وردیان، در ابتدا قرار نبود توکنی برای Quant Network عرضه شود، اما امروزه علاوه بر به وجود آمدن توکن QNT، امکان استیکینگ (Staking) آن هم فراهم آمده است.
شبکه کوانت پروژهای با اهداف بزرگ و جاهطلبانه است که کار خود را در حالی شروع کرد که با بازار نزولی ارزهای دیجیتال مواجه شد و به همین دلیل هم با موانع زیادی مواجه شد. اما مسئله مهم این است که در شرایط فعلی بازار، وضعیت Quant Nework امیدوارکننده به نظر میرسد و توکن QNT ارزش بیشتری پیدا کرده است.
حالا سوالی که برای خیلیها پیش آمده این است که آیا این شبکه میتواند با بکارگیری سیستم عامل اورلجر با بخشهای دولتی و خصوصی قرارداد ببندد یا خیر. از طرف دیگر این شبکه در زمینه فعالیت خود رقیب خاصی ندارد که یک نکته مثبت برای آن محسوب میشود.
با وجود تمام موانع و روند نزولی بازار رمز ارزها، این شبکه در جایگاه خوبی قرار دارد و برنامههای خلاقانه و بلندپروازانه تیم توسعه دهنده آن نیز نشان دهنده آینده روشن این شبکه است.
نحوه خرید و فروش ارز کوانت
نحوه خرید و فروش ارز کوانت تا حد زیادی به پلتفرم یا صرافی مورد نظر شما برای فرایند خرید و فروش بستگی دارد. دقیقا به همان صورتی که باقی رمز ارزها را در پلتفرم مورد نظرتان خرید و فروش میکنید، میتوانید این ارز را نیز بخرید یا بفروشید. از بین صرافیهای مناسب برای خرید و فروش ارز کوانت میتوان به کوین بیس، بایننس و صرافی سیمیا اشاره کرد.
نکتهای که باید پیش از خرید هر ارز دیجیتال و رسمایهگذاری روی آن در نظر داشته باشید، انجام تحقیقات لازم در خصوص آن پروژه و رمزارز مورد نظر است. رعایت این اصل باعث میشود که با دیدی بازتر و گامی مطمئنتر برای سرمایهگذاری قدم بردارید.
جمع بندی:
در این مقاله سعی کردیم به معرفی و بیان تمام نکات و مطالب مربوط به ارز دیجیتال و شبکه کوانت بپردازیم. کوانت به عنوان پلتفرمی روانه بازار ارزهای دیجیتال شد که سعی در برقراری ارتباط بین بلاکچینهای مختلف را دارد. همانطور که پیشتر به آن پرداختیم هدف سازندگان کوانت برطرفکردن شکاف بین بلاکچینها بود که این امر هم توسط شبکه Overledger حل خواهدشد.
در این پلتفرم توسعهدهندگان ارز دیجیتال میتوانند قراردادهای هوشمند خود را به گونهای طراحی کنند که روی طیف گستردهای از بلاکچینها قابل اجرا باشد. این شبکه یک دفتر کل توزیع شده جهانی ارائه میدهد و نام آن را Overledger میگذارد. با استفاده از Overledger میتوان اپلیکیشنهای چند زنجیرهای یا MApps را ایجاد کرد که بر روی چندین زنجیره یا بلاکچین پیادهسازی میشوند.